• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w rozpoznaniu głośników

Reakcji
0
Witam

Od pewnego czasu zainteresowany jestem budową głośników. Podoba mi się kształt
Głośników AVALON oraz Gemme audio KATANA. Jednak przez przypadek znalazłem coś równie ciekawego. Problem w tym że jestem w posiadaniu tylko zdjęcia.
Nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tej konstrukcji. Jeśli ktoś z was poznaje
przedstawione głośniki byłbym wdzięczny za podpowiedź.

http://img31.imageshack.us/i/fahk.jpg/

Załączniki

• fahk.jpg
    fahk.jpg
    10.7 KB · Wyświetleń: 0
Zgraj to wszystko potem fazowo...

Wydaje mi się, ze ktoś to wszystko zwizualizował po prostu, nie zwracając uwagi na akustyczne aspekty a taka fabryczna gotowa konstrukcja nie ujrzała jeszcze światła dziennego.

Widzialem te glosniki w jakiejs gazecie, lecz nazwy nie pamietam. Napewno sa to prawdziwe konstrukcje, co nie zmienia faktu, ze sa bardzo trudne do zaprojektowania i wykonania.

Sony ich flagowy model swego czasu. Na górze chyba SACD, pierwszy odtwarzacz tego formatu. Wzmacniacz to TA-N1 jak wpiszesz w wyszukiwarkę to pewnie i do głośników trafisz :)

Wertowałem w sieci prawie miesiąc i w końcu się udało. Bardzo dziękuje raven1985 za podpowiedź . Jak się okazało to model Sony SS-M9ED a nie żadna samoróbka .
Czyli jeden stopień pokonany teraz trzeba kombinować dalej.
Jeszcze raz Dzięki RAVEN

Załączniki

• Sony SS-M9ED.jpg
    Sony SS-M9ED.jpg
    38 KB · Wyświetleń: 0
Powrót