• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomoc w spełnieniu marzeń :P

Reakcji
0
Witam...

Chciałbym sobie samemu zrobić wzmacniacz... stereo... 150W na kanał...
tylko jest jeden problem ja nie mam pojęcia co kupić gdzie dostać jakąś płytke do tego no w ogóle wszystkie części (jak one wyglądają) jakiś spis... czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć (nauczyć...) pomóc... zrobić taki wzmacniacz.... bo Ja nie mam pojęcia... jest taki sklep niedaleko mnie co są takie różne rzeczy związane z elektroniką widziałem tam te TDA.... trafo tez mam gdzie kupić tylko nie wiem jak sie za to zabrać... Jest ktoś kto mógłby mi w jakis sposób pomóc...
z góry dzieki za odp...
pozdrawiam

[ Dodano: 2006-10-22, 20:27 ]
coś takiego mi chodzi po głowie tylko ze Mocniejsze :mrgreen:

Uderz do altrona z Lublina,coś się powinno w ofercie znaleść.I na dodatek zmontują Ci i odpalą.Pozostanie zakup trafa i radiatora i oczywiście zmontowanie wszystkiego do kupy.

to nie takie proste jest wszystko... tez kiedys myslalem o roznych rzeczach elektronicznych zeby sobie zrobic, ale mozna wiecej stracic niz zyskac jak sie na tym nie zna....
moze zacznij od czegos latwiejszego i tanszego :) - taka moja rada mala :)

LM3886 to banalny wzmacniacz. Tani, prosty w wykonaniu i jak na cene i prostotę bardzo dobrze grający tak sądzę. JAk na 1 raz to bardzo dużo i bardzo dobrze.

JAk niewiesz co i jak robic to polecam ściagnij sobie z www.elektroda.pl cały opis do wzmacniacza tego ze schematm od firmy AVT. TAm wszystko krok po kroku jest opisane i zrypac sie tego nieda o ile umiesz obsługiwac lutownice i masz jakies podstawy z fizyki jak prawo ochma czy takie tam ;)

Powrót