• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w wyborze DAC USB, Pc audio.

Reakcji
1
Witam szanownych kolegów.

Poszukuję informacji, porad związanych z DAC'kiem, jego zakupem.
Budżet to maksymalnie 3tyś. Słucham przeważnie Jazz'u, Klasyczny rock do tego oczywiście kino.
Na oku mam parę modeli urządzeń:

CA Dac Magic Plus,
GD-Audio 1.32,
Matrix mini-i Pro,
Asus Essence One.

Tak więc drodzy forumowicze proszę o poradę co lepsze? Ewentualnie może jeszcze jakaś inna konstrukcja?
Z góry dziękuję za wszelkie konstruktywne słowa.

Pytaj na audiostereo tam sa sami audiofile. Tu podchodzimy do elektroniki z glowa nie tylko z dusza.

Posiadam w DAC'u (Stream Magic 6) bebechy DAC Magic Plus i na pewno mogę polecić, ale nie słuchałem reszty i nie mam porównania.

Dzięki Panowie za informacje.

Irku, ja też podchodzę z głową, gdyby było inaczej to by mnie na tym forum nie było :)

Decyzja zapadła będzie m-dac. Jeśli ktoś zainteresowany, to mogę przetestować pod względem pewnych utworów.
Puki co odsłuch będzie prowadzony na wykonanych przeze mnie 3Way TL Lusztiego.

Jak dla mnie kazdy z w/w to juz bdb jakosc.
Kwestia brzmienia na wyjsciu, co raczej pozostaje w ocenie indywidualnej - ja osobiscie lubie matrix new mini-i, ale mam tez daca za 10$ na PCM2704 od Muse ktory gra lepiej niz wiekszosc integr z lapkow ;-)

[jaja_ironia]Pamietaj o mocnym, dodatkowym zasilaczu do daca [wiesz - toroid z 900-1000VA, 4 kondy po 22000uF itp, szybkie diody czary mary], bo bez tego nie zagra.[/jaja_ironia]

Tomekk_ zakupileś wersję pro czy też zwykłą?

Ironię pominę :)

Co do zasilaczy Tomanka - to naprawdę są warte tych pieniędzy?
Robił ktoś z Was koledzy zasilacz specjalnie pod daca?

Powrót