• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomoc w wyborze suba do auta (Corsa B)

MOże coś z Vibe lub Hertz stosunkowo tani sprzet

wez moze lepiej przestan takie porady pisac tylko idz i posluchaj co polecasz...

tanie hertze nie graja - z najtanszych STXow zlozysz cos co zagra podobnie
vibe? nie slyszalem jeszcze nic z tej firmy co dobrze gra (mowa o zestawach)
najtanszy zestaw ktory da sie sluchac kosztuje u nich ok 500zl

zestaw odseparowany 3 drożny - 2 drożny - na zwrotnicy lub inny i mieć 2x w drzwiach - jakieś porady ?
cena za komplet okolice 300-400 zł

mozesz potwierdzic to co zrozumialem?
ty chcesz za 300-400zl albo 3 drogi albo 2 drogi na 2 wooferach? :O

no coś takiego bym chciał - ale nie wiem czy to możliwe - dlatego pytam ....
- możliwość na STX-ah jak najbardziej ....

---------- Post dodany o 22:05 ---------- Poprzedni post o 18:58 ----------

najbardziej był chciał jakoś zestroić zestaw 2xśredniotonowy + 1x lub 2x wysoko tonowy - na jedną stronę autka

I to wszystko za aż taką kasę ;)

Nawet era wysiada.

Ciekawe kto skroi zwrotki.

panowie - przepraszam ale czy wasza inteligencja przewyższa to co piszecie ? czy po prostu zanim dobrze przemyślicie to o co pytam - walicie to co wam myśl przyniesie

- wg mnie jeśli już to odp powinna wyglądać :
za 400 zł nie zrobisz czegoś takiego
lub
jest to niemożliwe w tym przedziale cenowym :

na chłopski rozum piszcie a nie jakieś pierwiastki w głowie się wam odpalają

jasno i poważnie co i jak - no bo jeśli nie wiecie to tez napiszcie - skorzystam z innego forum gdzie mi jasno odpowiedzą co mam zrobić i za ile ...

- wg mnie jeśli już to odp powinna wyglądać :
za 400 zł nie zrobisz czegoś takiego
lub
jest to niemożliwe w tym przedziale cenowym :

Nie ma szans, nie da rady, 400zł to ułamek ceny w/w projektu...

jasno i poważnie co i jak - no bo jeśli nie wiecie to tez napiszcie - skorzystam z innego forum gdzie mi jasno odpowiedzą co mam zrobić i za ile ...

Nikt Cię tu nie trzyma, możesz napisać na innym forum, polecam audiostereo lub elektrodę i życzę powodzenia...

OLi, niestety ale z takim budzetem taki zestaw zmontuja ci chyba tylko wylacznie na elektrodzie (swoja droga, nie polecam)

najbardziej był chciał jakoś zestroić zestaw 2xśredniotonowy + 1x lub 2x wysoko tonowy - na jedną stronę autka

najtansze wyjscie to kupic 2 zestawy 2 drozne i zamontowac je w samochodzie (pelne!)
najtanszy zestaw z 2 wooferami jaki widzialem kosztowal ok 600zl, ale juz sa nie dostepne (swoja droga byly wyjatkowo tandetne)

a zabawa w pomiary i robienie zwrotnicy pod taki zestaw bedzie kosztowala mniej wiecej tyle ile masz na cala zabawe ;)

ale swoja ścieżką co sądzicie o zastosowaniu czegoś takiego :
2x http://www.stx.pl/gdm-17-180-8-sc.html
lub
2x http://www.stx.pl/gdm-14-150-8-scx.html
dając równolegle + do tego jakieś wysoko tonowe ,,,,,
na poczatku proponuje sie doedukowac w podstwach...

ty potrzebujesz glosnikow srednio-niskotonowych a nie typowych sredniakow!
stare GDMy STXa byly GDNami z krotszymi cewkami
jak to jest teraz to nie wiem

problemem w CA jest to ze glosnik gra w obudowie zamknietej (idealne warunki) lub nawet w odgrodzie (realia ;) )
tak wiec szukalbym glosnikow z wysokim Qts'em, ale napewno zaden z tanich STXow tych wymagan by nie spelnial (te co spelniaja graja fatalnie)

a tak wogole to masz juz zrobione panele na 2 woofery?
mi zrobienie takich paneli zajelo 5 dni!

w sprzyjajacych warunkach da sie zejsc do 2-3 dni

jak nie masz gotowych paneli i widzac poziom twojej wiedzy obawiam sie ze bys sobie sam nie poradzil

Paweł widze 2 dla r6a :)
i trzeba bylo sie tak nie meczyc. Gosc na allegro ma panele po 250-300zl

Kup hertze HSK160 za niecałe 300zł i pewnie będziesz zadowolony :P

Tylko najpierw zadbaj o montaż, żeby później nie napisać, że to szajs bo basu z tego nie ma

Powrót