• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

pomoc w wyborze/znalezieniu kolumn

aha dzieki za pomoc. :smile:
tylko teraz problem ze zwrotnicą... :sad: sam jej napewno nie wykonam.
może ktoś mógłby mi mopóc, albo wykonac?

irek26 napisał:
sam jej napewno nie wykonam.
może ktoś mógłby mi mopóc, albo wykonac?
mozesz u mnie zamowic gotowca
przykladowe zdjecie masz wyzej. teraz wlasnie dostalem czesci na kolejna taka ale z troche lepszymi czesciami niz na zdjeciu.

aha aaa to super.
a jaka cena? :razz:

ale to tak dopiero w połowie czerwca się bede brał za całą robote.
bo narazie problem z kasa :neutral:

te co obecnie robie to koszt 280zl (zwrotnice z okablowaniem + terminale + tunele + robota + przesylki). koszt tej tanszej wersji to ok 250zl

irek26 napisał:
ale to tak dopiero w połowie czerwca się bede brał za całą robote
no i bardzo dobrze bo narazie czasu nie bede mial ;)

nie rob 3-way z takim budzetem - to da ci tylko glosniejsze granie, a jakosc bedzie znacznie nizsza niz za ta sama kase 2-way.

Caleb napisał:
nie rob 3-way z takim budzetem - to da ci tylko glosniejsze granie, a jakosc bedzie znacznie nizsza niz za ta sama kase 2-way.

chyba się z tym dokońca nie zgodzę.
:razz: ale jeszcze przemyślę wszystko :roll:

czytam to forum i czytam :razz: i chyba troche zmądrzałem :razz:
i tak się zastanawiam może lepiej by w tej cenie (300-500zł na same głośniki i zwrotke)
zrobić jakieś 2way? jakość dźwięku będzie lepsza?
jaką konfigurację głośników proponujecie za tę cenę?
:grin: dodam że kolumny mają byc najwięcej do słuchania muzyki typu rock i ogladania filmów. wolałbym podłogówki ale jezeli warto to mogą być monitory.
proszę o rade. z góry dzięki :smile:

za taką kasę masz wybór - albo mimo wszystko dość budżetowe 2 way na 18cm i kopułce, albo również budżetowe 3 drogi na stxach.
Tak czy inaczej na górze będzie stx, więc zaryzykowałbym 3 drogi w budżetowej konfiguracji.

toz za 500zl mozna kupic tonsile 15/40/5 i dx25, wiec to juz raczej "nieco" wyzszy poziom niz stx... 3-way na stxie owszem zagra glosniej, ale sporo gorzej.

Caleb, ale trzeba jeszcze brac pod uwage "osluchanie" osob. my roznice slyszymy. inni jeszcze nie i mniejszego ale lepszego zestawu moga nie docenic. a te STXy sa juz naprawde ciekawe i sam moglbym ich przez pewien czas uzywac ;)

no własnie chodzi mi o jakośc dżwięku. gram na gitarze elektcznej w kapeli, i gram też w orkiestrze. skończyłem szkołe muzyczną więc trochę jestem osłuchany :razz:

Powrót