No a więc - co wybieraMY ? Bo już i tak jest tego dużo ..... Zbyt dużo, jak na jedna głowę i jedną decyzję ...... Mi się wydaje, że do tej "wieży" najlepiej bedzie dla mnie podlaczyc glosniki komputerowe. Ja juz innej metody nie znam, bo widze, że z tego nic nie ukręce. Ingerować w nią nie chce zbytnio (znaczy w elektronike). Ktoś wspomniał, że dało by się jakoś obejść ingerencję wew. i dać coś, że na wyjście głośnikowe w "wieży" mógłbym podłączyć jednak ten subwoofer. Doradźcie sami .... Prosze. Jestem skłonny bardzo zrobić ten subwoofer, ale co z obejściem tego ? Pozdrawiam.
[ Dodano: 2006-02-20, 19:23 ]
Jeżeli chodzi o korekcję, to wiem, że teraz powiem "mało" profesjonalistycznie, ale mam 5 ustawień : Classic, Rock, Pop, Jazz, Flat. Basik na nich sie nie zmienia prawie wogóle. Także one operują tylko tonami średnimi i wysokimi. Co dziwne, ale ta wieża jak na sam swój wygląd, itd. na tonach średnich i wysokich gra bardzo dobrze, w miarę czysto i co najważniejsze - nie ma żadnych szumów. Także mi narazie góra wystarcza. Bas to żenada. Niby wszystkie mikro - wieże mają 2x20 watt music, a moja ma niby 2x30 watt music, ale bass to żenada. Żeby coś zaczęło działać to trzeba przynajmniej na połowę dać, a jest ona wtedy głośna "piszcząco" tak. Dlatego też zwracam się z prośbą pomocy w stworzeniu subwoofera. Jeżeli dąłbym wzmacniacz do takiego głośnika to myślę, że zagrałby on w miarę przyzwoicie. Ja potrzebuję czystego, miękkiego basu. Jeżeli zrobiłbym to na odpowiednich komponentach to myślę, że dałoby to jak dla mnie zadowalający efekt. Chyba, że podłącze kolumnę od mojego brata, od Sc-Ak200 i zobaczę, co wtedy wyjdzie. Spróbować i opisać to ? Pozdrawiam.
[ Dodano: 2006-02-20, 19:27 ]
chrischris napisał:
Dlaczego nikt nie popiera podlaczenia suba razem z kolumnami do tej wiezy? Do wyjscia wiezy na glosniki mozna podlaczyc kabel do glosnikow i kabel do suba (do wejscia wysokopoziomowego). Wtedy obejdzie sie bez ingerowania we wnetrze tego "sprzetu". Nie wydaje mi sie, zeby korekcja byla tylko na wyjsciu do kolumn, a wyjscie sluchawkowe mialoby byc jej pozbawione.
Opowiedzcie mi o tym ! Bo całkiem możliwe, że jest to dobre wyjście. Może dałoby się podłączyć na wyjściach wieży taki głośnik. Dałbym do niego wzmacniacz i filtr, i byłoby chyba lepiej. Zrezygnowałem kompletnie z pomysłu głośników, bo to dla mnie za proste. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2006-02-20, 20:44 ]
To co - kto mi pomoże, odpowie na moje pytania i doradźi mi, co mam zrobić ? Bo już powoli mam mętlik w głowie. Pozdrawiam.