• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomocy przy wyborze wzmaka

• Autor wątku Autor wątku lysy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
Witam jak w temacie spaliłem wzmacniacz i poszukuje nowego. Znalazłem dwa które mnie zainteresowały i tu problem którego wybrać. Mac Audio Fearless 2000 czy jednokanałowy Magnat Tribal X One. Chyba że macie inne propozycje do 500-600 zl. Ma on napędzać tubę Pioneer-a śr. 25 cm,ale nie znam jej dokładnych parametrów. Czy cos jeszcze mam brać pod uwagę przy tej instalacji.

Wszystko zależy od mocy głośnika. Ma to być nowy wzmak, czy może być używka? Jakiej mocy był ten co spaliłeś i czy był wystarczający? Jakie masz pozostałe komponenty i jakiej słuchasz muzy?

ten wzmak co spaliłem to był axton 400 taka miał nazwę ale danych nie znam bo kupiłem go używanego. Teraz chciałbym coś nowego.

Chcesz porady, a nie odpowiadasz do końca na pytania. Bez tych informacji trudno coś doradzić. Jak nie znasz typu głośnika to może byś zajrzał do środka obudowy, spisał symbol lub zrobił fotkę głośnika i tuby, wrzucił na jakąś stronę typu fotosik i wkleił do niej link.

Powrót