• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

POMOCY Z POTENCJOMETRAMI!

Reakcji
0
Witam, mam taki problem, iz potrzebuje 4 takie potki jak na focie :( A nie moge ich nigdzi eznalezc. Jedyne co mi oferuja to Telpoda wersja OGROMNA! POotek jjest 2x50kA ale moze byc tez 47. NA rysunku zaznaczylem dlugosci moga one sie roznic o 2-3 mm na maksa ale nie wiecej. JAkby ktos mial cos takiego, albo wiedzialby gdzie kupic w internecie. Bylbym wdzieczny za info. Moglbym takze zaplacic za kupno w swojej okolicy i wyslanie tego do mnie... MAm nadzieje ze znajde gdzies cos podobnego :(

potek.jpg

zdjecie nie jest zbyt wyrazne ale wlasnie mierzylem swoje potki i nordelektr. w swoich kitach daje prawie identyczne co do wymiarow, tylko te twoje moja jakies zagiete i dlugie nogi, tamte to jakas chinszczyzna (wygladaja identycznie) i z tylu poza jakimis dwoma chinskimi literami jest napis TOMY

pozdrawiam

U mnie w okolicy maja takie miniaturowe potencjometry tylko sa bardzo drogie.

Mogłeś odrazu zrobić fotke wtedy bym ci tamtych nie wysłał tylko je poprostu oddał do sklepu. Ale mam nadzieje że je wykorzystasz do jakiegos wzmaka albo filtru dp

Dzieki drzewko juz ich uzylem :P A nie wiesz po ile chodza moga byc wieksze nawet tak duze jak tamte telpody, ale musza mies krutka galke taka jak na focie lub mniejsza :(

podwojne potencjometry TOMY na wolumenie sa po 3-4zl w detalu. Churtowy zakup to niecale 2zl.

Do wawy mi daleko 350 Km prawie :( To jest urok mieszkania w malym miesice, kurde tu mamy 8 bankow a anie jednego dobrego sklepu lektronicznego ;/ Mam nadziej ze Drzewko mi sie rozejrzy i wreszcie zrobei moje malenstwo!

Powrót