• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

POMOCY!!

Reakcji
0
jestem posiadaczem glosnikow AIWA (mniejsza z tym w jaki sposob je zdobylem).. jednak brakuje im waznego szczegolu: tj. obudowy :] .. czytalem guide'a o projektowaniu obudow i pewnie bym sobie poradzil gdyby nie fakt ze nie znam zadnych parametrow tych glosnikow i nie wiem gdzie je zdobyc.... :/

jedyne oznaczenia na tych glosnikach to:
na najwiekszym: AIWA 87-NS5-602-01 F98A818
na mniejszym1: AIWA 86-NS5-606-01 F98C815
na mniejszym2: AIWA 86-NS5-604-01 F98A818

jesli ktos zna ich parametry albo moze mi pomoc to prosze o odp na forum lub kontakt na email: j.raven@wp.pl

dzieki
jarek

to co podales to oznaczenia producenta i raczej w niczym one nie pomoga.. jezeli chcesz obliczyc sobie obudowe to musisz pomiezyc ich parametry i dopiero wrzucic do programu...

poza tym "na najwiekszym" , "na najmniejszym" - takie "okreslenie" glosnika nie za bardzo sie komukolwiek przyda.. moze byc cos wiecej napisal? to niskotonowy glosnik jest? czy wysokotonowy? a moze ty chcesz zrobic z nich monitorki, a moze suba? no nie wiem, czy wygladam na wrozke?

[ Dodano: 2005-10-03, 19:59 ]
a tak wogole ... ekhm.. wez zmien ten temat

(mniejsza z tym w jaki sposob je zdobylem)..
ukradłeś sąsiadowi ?

jedyne oznaczenia na tych glosnikach to:
na najwiekszym: AIWA 87-NS5-602-01 F98A818
na mniejszym1: AIWA 86-NS5-606-01 F98C815
na mniejszym2: AIWA 86-NS5-604-01 F98A818
to niewiele daje ...
zrób sobie JIG-a , choćby najprostszego ...
wyjdzie Cię to mniej niż 20zł ...

jesli ktos zna ich parametry albo moze mi pomoc to prosze o odp na forum lub kontakt na email: j.raven@wp.pl
pisząc na forum oczekuj odpowiedzi na forum ,a nie na maila ...

Powrót