• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Pomóżcie dobrać skrzynie i wzmacniacz...

Reakcji
0
Poszukuje pomocy w temacie skrzyni i wzmacniacza do głośnika Rainbow SW 300 SLC. Nie orientuje się zupełnie jaką specyfikację lubi ten głośnik (czy skrzynie zamknięte czy BR) i wzmacniacz jaki byłby w stanie to uciągnąć. Jeśli ma Wam coś to pomóc to na magnesie głośnika można odczytać:

Peak Input Power : 300W
Frequency response : 25 -2000 Hz
Sensitivity : 92dB 1W/1m
Impedance : 4 Ohm
Qts : 0,49
Vas : 210L
Installation Diameter : 277mm

Dzięki z góry za fatygę i czekam na odpowiedzi!:)

Widziałem to właśnie kolego i nie o ten głośnik chodzi... pokazałeś SW 300 E SLC a mój jest SW 300 SLC... Nawet na zdjeciach jest inny ale dzieki!;)

ano tak, masz racje kolego... :) dzieki za spostrzegawczość!:P To jesli mozesz podpowiedz mi cos jeszcze odnośnie wzmacniacza bo do tego co tam na fotach jest to zadnych parametrów nie przedstawili zbytnio... ;-) Szukam jakiegoś odpowiednika na polskich stronach. THX Z GÓRY, pozdroo!

Powrót