SUKCES!!!
W skrócie:
To spartolone lutowanie tweetów mnóstwo problemów mnie kosztowało. Złą diagnozą było zrzucanie winy na zwrotnicę po rozpoznaniu padniętego tweeta, potem bałem się podłączać "dobrego" wysokotonowca, bo myślałem, że zwrotka jest spartolona i je pali. Znajomy z Granat Audio kazał mi się nie bać i spiąć wszystko do kupy... no i zagrało. Nie wiem czemu sam basowy i średni grały tragicznie, a po dodaniu wysokotonowca wszystko się naprawiło, chyba tweeter i średni współdzielą zwrotnicę więc może to przez to. Zgodnie z radami kolegów z forum zlutowałem pęknięty włosek na tweecie, sprawdziłem rezystancję i jest identyczna jak w tym drugim 5,7 no i pięknie gra, więc chyba to poprawnie zrobiłem.
Jak to gra:
Nie chcę tu koloryzować, bo pewnie każdy zachwala tu swoje paczki

i trudno być tu obiektywnym, ale ja się postaram. Kolumny są niemiłosierne jeśli chodzi o jakość puszczanych utworów, u mnie wszystko idzie przed ifi DACa > Pure Direct - Yamaha (wiem, wiem, że to padaka

) > utwory w formacie FLAC i niektóre pliki jak są gorzej nagrane/zmasterowane, to się nie da słuchać. Postaram się podpiąć gramofon i zobaczymy jak to z analoga zagra. Paczki też uwypukliły wady końcówki mocy Yamahy, która słynie z metaliczności, w tanich Jamo tego w ogóle nie słyszałem, a w PMSach to "widać" jak na dłoni.
Teraz trochę plusów

: scena jest niesamowita - 360 stopni tak, jak w kinie domowym (niektórych audiofilów to porównanie może zdenerwować

) nigdy wcześniej nie słyszałem czegoś takiego z głośników 2.0. Ustawienie głośników nie jest takie wymagające, gdzie bym ich nie ustawił, to grają przestrzennie. Średnie pasmo czuję, że błyszczy i chyba to jest najmocniejsza strona PMSów, bass nie jest tłusty, za to jest mega szybki i czuć przy bassreflexie, jak te metry sześcienne powietrza są przepompowywane. O wysokotonowcu powiem coś jak wymienię końcówkę mocy
Podsumowując:
PMSy dały mi w dupę, ale to pewnie dlatego, że to mój pierwszy projekt, a i tak to cud, że z moją wiedzą o elektronice udało mi się je zrobić od A do Z. Oczywiście forumowa pomoc była tu niezastąpiona. Głośniki wyglądają lepiej niż myślałem i chyba zrezygnuję z bambusa, zrobię tylko okrągłe białe maskownice.
Jeszcze raz chciałbym wszystkim Forumowiczom podziękować za pomoc!!!!
Na teraz kilka średniej jakości fotek, niebawem postaram się zrobić jakąś sesje zdjęciową zrobioną w dzień