• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Poprawa audio w Seat Cordoba 6L

Reakcji
27
Witam!
Chciałbym poprawić seryjne audio w mojej Cordobie.
Może już mieliście do czynienia z tym modelem albo z Ibizą?
Radio Kenwood KDC-4547U i głośniki seryjne.
Nie chcę na razie wymieniać głośników ani radia. Zacznę od wytłumienia drzwi i zobaczyć jak to zagra. I tu pytanie jakie maty w rozsądnej cenie polecacie i jakie do czego zastosować?

Drzwi wygłuszone. W środku na zewnętrznym poszyciu maty bitumiczne i od wewnątrz mata alu-butylowa. Na plastikowym boczku pianka butylowa 6mm. Poprawiło się dużo w seryjnym audio. Teraz zaaplikowałem zestaw 2 drożny Canton Pullman RS 2.16 i jest jeszcze lepiej.
Zdjęcie z montażu Cantona

Ostatnia edycja:
Kolejna poprawka.
Do zestawu dołączył wzmacniacz Audison LR 604 XR który napędza przód i niedużego suba na MDS-08.
Teraz przód się nie męczy na najnizszym paśmie a subek doskonale je uzupełnia.
Wzmacniacz Audison ma wbudowany crossover i można dzięki temu wszystko ładnie zgrać.
Wzmacniacz jest też niewielkich wymiarów co umożliwia zamontowanie np. pod schowkiem pasażera i nie przeba ciągnąć kablów przez całe auto.

Powrót