• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Poprzednie projekty DIy -co z nimi robicie ?

Reakcji
0
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc na początku się przywitam.
Jako iż wciągnęła mnie tematyka Diy czytam od dłuższego czasu forum i przeglądam wasze konstrukcje. Lecz patrząc na wasze poczynania przyszła mi do głowy myśl tzn.jestem ciekawy co robicie z projektami które wam się już znudziły, nie podobają się lub wasze preferencje muzyczne się zmieniły? Do głowy przychodzi mi tylko rozdawanie po rodzinie, przyjaciołach jako prezent :lol: , sprzedaż( chyba trudno znależć kupca) oraz sprzedaż częsci a z reszty np;obudowy kolumn zrobić ognisko :mrgreen:

allegro ;> jak dobrze pójdzie można odzysakć koszty materiałów, ale o zarabianiu nie ma mowy ;P

Chilihead napisał:
Nie na temat...
bitbober napisał:
a z reszty np;obudowy kolumn zrobić ognisko
Przegadałeś dział własnych konstrukcji? Przecież te obudowy 9 w znacznej większości) są tak ładne i dokładnie wykonane, że trzeba być idiota żeby je palić. Inna kwestia to czy spaliłbyś coś w co włożyłeś dużo pracy i pieniędzy?

Można je także kolekcjonować. Po prostu podczas pisania tylko to mi przyszło do głowy

No to zacząłeś przygodę z DIY od dziwnej strony. Zamiast zastanawiać się jaki projekt wybrać i w jaki sposób zrobić najładniejsze obudowy, chodzi Ci po głowie ognisko. Dziwne.
Ja w budowę swoich 3way na STX włożyłem około 100 godzin pracy, nawet sobie nie wyobrażam, że miałbym je spalić tylko dla tego, że będę budować następne projekty.

Robienie ogniska ze skrzynek nie jest najlepszym rozwiązaniem, więc moźe temat ogniska zakończmy. A więc jakie są losy waszych konstrukcji ?

bitbober co to za pytanie w ogóle... Prosta zasada, jak zrobisz sprzęt lepszy to stary próbujesz sprzedać żeby zwróciły Ci się koszta budowy... Często taki sprzęt rozchodzi się wśród znajomych...

Pytanie jak pxtanie . Poprostu ciekawi mnie co z nimi robicie ,bo trzymanie w domu kilku zbędnych konstrukcji to dla mnie nieporozumienie i coś z nimi wypadało by zrobić.

No raczej więcej opcji poza sprzedażą i rozdaniem nie ma... Ewentualna rozbiórka ale to raczej mało kiedy...

Skrzyneczki po Peerlessach wyniosłem na śmietnik, były brzydkie więc nie żałowałem. Gdy wróciłem do mieszkania (winda + parę schodów = 2min) skrzynek już nie było :lol:
Subwoofer z MDS08+Mivoc120 poszedł na allegro.

Alphardy HW800+piezo nadal leżą u rodziców na szafie :razz:

bitbober napisał:
Poprostu ciekawi mnie co z nimi robicie ,bo trzymanie w domu kilku zbędnych konstrukcji to dla mnie nieporozumienie i coś z nimi wypadało by zrobić.
sprzedawac to nie sprzedaje bo albo sie nie oplaca albo poprostu nie chce (przeciez to pewien etap z mojego zycia ;) )
tak wiec czesc moich konstrukcji stoi u kolegow i w rodzinie zeby mi miejsca nie zawalaly

a nowe to wykonuje na zlecenie innych lub szukam juz kupcow przed rozpoczeciem zabawy

malo co teraz robie tylko dla siebie bo brak kasy i miejsca :P

Powrót