• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Poszukuję głośników do kolumny !

jesli ktoś zrobił kolumny z odpadów tak jak pawel

albo przecinkow nie postawiles gdzie trzeba albo nigdy nie widziales zdjec z budowy moich kolumn...

jak samemu zainwestujesz to okaże sie ze budżet przekroczysz o 300zł
tak, budowa tych monitorow od A do Z to koszt ok 350zl!

odpusc to sobie
jak cos kupowac to cos co gra

albo przecinkow nie postawiles gdzie trzeba albo nigdy nie widziales zdjec z budowy moich kolumn...
Widzialem,Nie oznacza to że jesli zostana ci odpadki mdf lub zbedna płyta to ja wykorzystasz i bedzie 30zł taniej za materiał,Wiele ludzi ma lakiery papiery scierne itp i wtedy wychodzi taniej,A chyba sam doskonale wiesz że pierwsze diy zawsze przekracza budżet;)

tak, budowa tych monitorow od A do Z to koszt ok 350zl!
W takim razie można miec Cantony albo te monitorki diy,A sprawa wyglada tak że cantony zawsze sprzedamy i nie stracimy na tym nic kupimy kolejne kolumny jesli brzmienie nam nie bedzie odpowiadac a z diy juz tak prosto nie jest[/QUOTE]

Kupię jakieś z allegro kolumny
Jakieś to znaczy?
Znajdziesz stare tonsile? nie tędy droga;)

Nie oznacza to że jesli zostana ci odpadki mdf lub zbedna płyta to ja wykorzystasz i bedzie 30zł taniej za materiał

komplet plyt na takie monitory to koszt 15-20zl! :D

Wiele ludzi ma lakiery papiery scierne itp i wtedy wychodzi taniej,A chyba sam doskonale wiesz że pierwsze diy zawsze przekracza budżet
dlatego podalem koszt OD A DO Z :p czyli z uwzglednieniem zakupu wszystkiego

Widzialem,Nie oznacza to że jesli zostana ci odpadki mdf lub zbedna płyta to ja wykorzystasz i bedzie 30zł taniej za materiał,Wiele ludzi ma lakiery papiery scierne itp i wtedy wychodzi taniej,A chyba sam doskonale wiesz że pierwsze diy zawsze przekracza budżet;)

W takim razie można miec Cantony albo te monitorki diy,A sprawa wyglada tak że cantony zawsze sprzedamy i nie stracimy na tym nic kupimy kolejne kolumny jesli brzmienie nam nie bedzie odpowiadac a z diy juz tak prosto nie jest

Jakieś to znaczy?
Znajdziesz stare tonsile? nie tędy droga;)[/QUOTE]

No może tonsile może nie
Na pewno polskie kolumny ;)

w tym budzecie mozna kupic diora polaris 120
takie kolumny juz powinny na jakis czas wystarczyc ;)

Rozśmieszyłeś mnie :lol:
Ty mnie tez;)
a wql co ty masz do polskich kolumn ?
To że naprzykład altusy były fajne ale 30lat temu jak w sklepach nie było nic innego a i nawet za altusami trzeba było sie niezle nastać.
Za wyżej wymienione w stanie orginalnym trzeba zapłacic ponad 600zl za taka cene mozna miec o wiele lepszy zestaw.
Zrobisz jak uważasz ja nie bede ci nic na siłe wciskał zaproponowałem kolumny z których napewno byłbyś zadowolny i było by to granie z kultura a nie jakies tłuczenie 50hz;)

To że naprzykład altusy były fajne ale 30lat temu jak w sklepach nie było nic innego a i nawet za altusami trzeba było sie niezle nastać.
Polskie kolumny to nie tylko Altusy. Jeśli chodzi Ci tylko o Tonsila to od niego wyszły całkiem fajne kolumny typu premium, excellence, siesta. Poza tym mamy szereg małych manufaktur które klecą na głośnikach zagranicznych producentów ;)

za 600zl to mozna miec polaris 300!
I atl z visatonem i vifa na górze;)
Polskie kolumny to nie tylko Altusy. Jeśli chodzi Ci tylko o Tonsila to od niego wyszły całkiem fajne kolumny typu premium, excellence, siesta. Poza tym mamy szereg małych manufaktur które klecą na głośnikach zagranicznych producentów ;)
Szereg ciekawych produktów na które autora tematu nie stać i domniemam ze potrzebuje kolumn do zwykłego robienia hałasu;)

oj przeginasz...
chodzilo o to ze te kolumny ktore polecilem wcale nie kosztuja 600zl!
a ty jak zawsze interpretujesz po swojemu
Po pierwsze to nie krzycz po mnie;)
Wyznaczony budżet to 600zł i mozna miec i diory i atl a to że atl kosztuje 390zł a diora 550zł jest w tym momencie nie ważne,Jest wyznaczony budżet w którym sie trzeba zmiescic i koniec.
A autorowi tematu zapewne wystarczył by bumbox z biedronki bo zamiast muzyki słucha hałasu.

Powrót