• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Poszukuję wzoru płytki mostka LM3886

Reakcji
0
Jak w temacie, może ktoś dysponuje wzorem płytki do mostka na LM'ach, dokładnie na dwóch takich kościach pod głośnik 8Ohm, bo widziałem też inne jego połączenia. Jedyne co udało mi się znaleźć to ta strona:

http://audioclone.free.fr/Ampli-LM3886.html

ale wzór jest średniej jakości. Gdyby ktoś z forumowiczów miał taką płytkę lub wiedział, gdzie ją można znaleźć to proszę o informacje.

Pozdr

retron !!!

retron !!!

retron !!! To nie Ty to zrobiłeś !!!!!!!!!! to jest ściągnięte dokłądnie ze strony http://audioclone.free.fr/Ampli-LM3886.html !!!
Jeśli o to chodzi to z tego co wiem z opinii innych znających sięludzi to to ruszy na 100%
Ja też chciałem to robić i nawet płytke zupdatowałem (załącznik) bo lepiej sięwytrawiało i grubsze ścieżki były ale odwróciłem sięw strone GainClona, ale taka moja warjacje :P Petre Daniels + Nelson Pass + Wovo (ja) = i zobaczymy co z tego będzie. Pozdrawiam

[ Dodano: 2004-11-03, 10:07 ]
i nie dodało się schemacika :( coś się chrzani !!! nie potrafie dodać obrazka :( napisz na moje gg to Ci to wyśle

problem z pewnością w rozdzielczości obrazka, bo płytka jest powielona, ja obciąłem tylko do jednej i teraz spróbuję załączyć.

Oczywiście płytka zrobiona przez wovo.

Załączniki

• poprawka_po_obrocie_do_druku2.gif
    poprawka_po_obrocie_do_druku2.gif
    4.9 KB · Wyświetleń: 0
Dzisiaj sie pobawiłem nieco paintem ;-)

Jeśli trzeba coś powiększyć to piszcie - mam program, który powiększa bez utraty jakości.

Załączniki

• lm3886_mostek.jpg
    lm3886_mostek.jpg
    54.2 KB · Wyświetleń: 0
wykaz elementów jest dostępny pod linkiem u góry, bo to jest ta sama płytka tylko poprawiona, niestety opis jest po francusku, ale wiadomo o co chodzi.

to jest normalny artyjkół o LM3886 z EP a Ty DJDamian ...tośsięnormalnei namęczył w tym paincie :////////

jeżeli mostek to tylko dla 8ohm, chyba ze odpowiednio obniżysz napiecie zasilana.

LM może pracować w różnych konfiguracjach, np. w konfiguracji PA100 zasilanie to +/-37V przy 4 Ohmach.

Powrót