• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

potencjometr elektroniczny 5.1

http://www.edward-audio.pl/volcano/index.php

tak się składa że jak ma być jakiś selektor, regulacja głośności oraz sterowanie dwoma przekaźnikami to wyjdzie właśnie coś podobnego :)
wklejałem już linka do tego projektu jest ciekawy... raven znalazł w nim kilka "błędów" ... myślę że nasi forumowi spece od elektroniki zrobili by taki hi-endowy preamp
na na szym forum jest już kilka naprawde ciekawych koncówek które można by potem tylko podmieniać do takiego preampa :) ...

jest jedna wada o której wspominał Yoshi ... takie coś wyjdzie stosunkowo drogo .. w stówce czy nawet dwóch nie ma szans się zmieścic

kolega mkul również swego czasu zaprojektowałtakiego preampa :) i też działał bardzo fajnie

Ostatnia edycja:
Ja aktualnie zamawiam i trwają prace nad prostym sterowaniem głośności który obsługuje:
- selektor 3wejść
- 2przekazniki dla koncowek mocy (np. stereo i sub)
- sterowanie silniczkiem potencjometru
- mini pilot z allegro

Wszystko raczej będzie na jednej pcb, ewentualnie trafko z zasilaczem na osobnej płytce.

Widzę, że tu każdy chce czegoś innego. Może wróćmy po prostu do 5.1 z początku wątku w najprostszej wersji i tyle.

Odgrzewam temat.

Czy jest jakieś proste rozwiązanie takiego potencjometru? Może ktoś już coś złożył.

Powrót