Ano właśnie, warte to coś ? Myślałem ostatnio by wymienić potek w uni.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
lokiec3 można wiedzieć gdzie kupiłeś tą drabinkę ?
Miał może ktoś styczność z takim potencjometrem:
http://allegro.pl/potencjometr-drabinka-smd-50k-21-krok-alps-upgrade-i4247946942.html
Zepsuł sie mnie potencjometr ALPS ( nierówne kanały trzaski, chwilami buczenie - po stuknięciu ustepowały), więc wymieniłem na "noname" ( chyba chinczyk).
Teraz nie ma trzasków i buczenia, ale osłabły niskie tony i średnica, jest niby lepiej ale w sumie chyba jednak gorzej ....
Krótko mówiąc trzeba szukać ALPS-a albo robić potencjometr drabinke ....
No widzisz, a ja właśnie kilka dni temu kupiłem taką drabinkę no i dzisiaj doszła. Przeczytałem tego posta, wziąłem multimetr i zacząłem sprawdzać - zachowuje się normalnie, jak na logarytmiczną skalę przystało. Wszystko jest OK.
Wersja 2x 10k log.
Może po prostu jakiś defekt? Jak podłączyłeś?
Odszczekuję wszystko. Pomyliłem piny. A i jeszcze jakiegoś mam babola z masą. Bo jak jeden kanał podłączę prawidłowo to działa wszystko jak należy i drabinka też, niezależnie który to kanał jest. Jak dwa to się palą bezpieczniki na płytce BG!. Jak ja nie cierrrpię szukać błędów. Także przepraszam za zamieszanie. Drabinka działa prawidłowo i fajnie przeskakuje.
Pozdrawiam.