• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potrzebana pomoc

Reakcji
0
Wiatam amam mały problem otórż na jednym komputerzemam windows XP a na drugim linux aurox i problem w tym że na żadnym się nie da uruchomić programów3 do obliczania obudów. Linux nie może otworzyć a za to windows wyrzuca błedy. I bym rosił kogoś kto ma dobry systemik i trochę czasu o obliczenia mi obudowy do glośnika STX GDN-32-150-8-SS . Naprawdę bym był bardzo wdzięczny za pomoc a i najlepiej żeby obudówka była w BS wiem że ten głośnik jest lepszy do zamknietej ale chciał bym go najpierw osadzić w BR. Z góry wielkie dzięki <browar>

z wiekszością. dziala poprawnie tylko winsub ale się na nim nie znam reszta ze strony gł. to mi wyrzuca błędy :(

to ciekawe bo nawet winisd w obu wersjach dzialalo mi pod linux'em (tez aurox), nawet soun workshp dziala pod linem... potrzeba miec tylko zainstalowane 'wine'

dobra dziś sie pobawię jeszcze na linuxie może ruszy :) ps. jest do jekiegoś programu takie spolszczenia??

No oki ruszyło jakoś :D ale nadal nie wiem co wpisać w polach HC Hg Vd Pe :/ do tego głośnika

[ Dodano: 2005-10-20, 17:37 ]
Nie wpisywałem tego i sobie obliczyłem tak : strojenie na 35Hz obudowa 60litrów rurka bs 10cm średnica i 20długość tylko nie wiem czy obudoiwa nie bedzie przyduża :/ bo według programu jest git

Czyli jak dam chodźby te 65litrów w br +wzmocnienia czyli naprawdę z 60 wyjdzie to powinno być git tak? PS. to nie dokładnie ten głośnik bo moj ma membrame z włukna szklanego. a poza tym to to samo

Powrót