• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potrzebne wymiary obudowy do głośników Tonsila zge250

Reakcji
0
Potrzebny jest mi schemat obudowy do głośników bass 38 cm moc 220 watt 8ohm o raz gwizdek 100 watt były one montowane oryginalnie w zestawach zge250 Tonsil. Mogą być nieoryginalne wymiary obudowy. Dzieki

OOOO to sie zaraz zacznie..... Lepiej zmień pytanie.

Ja ci od razu podpowiem (bo jakis dobry humor dzisiaj mam) poczytaj strone główna dotyczącą obsługi WinISD!!!

ale doceńmy trud :) zarejestrował się, żeby zadać pytanie :D

ja mam jeszcze lepszy humor (mam wieczór zwierzeń z kumpelą :)) i Ci podpowiem.. spisz model tego głośnika basowego, a potem poszukaj w necie parametrów Qts, Vas i Fs.. potem uruchom WinISD, wklep parametry do programiku.. potem wybierz "Vented". Rozmiar obudowy ustal wstępnie na 100l. I Manewruj Fb aż Ch-ka Ci się posoba.

To tytułem wstępu - po więcej DO KURSU!

http://64.233.183.104/search?q=cach...szen.php?gr=1+zge+250+Tonsil&hl=pl&lr=lang_pl

"SPRZEDAM: =============================== (700 zł/szt - do negocjacji) KOLUMNY - ZESTAW ESTRADOWY ZGE-250 TONSIL • moc maksymalna 350 W • moc znamionowa 250 W • impedancja 8 ohm • pasmo 40-20000 Hz • efektywność 100 dB • wymiary 500x700x370 mm Jest to zestaw trójdrożny trzygłośnikowy typu bass-reflex. Zawiera głośniki: - niskotonowy GDN 38/250 - średniotonowy GDM 20/150 - wysokotonowy tubowy GDWT 12-19/100 FP Zestaw posiada zdublowane zaciski przyłączeniowe pozwalające na równoległe łączenie 2 szt. zestawów w pary o impedancji 4 ohm. =============================== "

TYle odemnie -> wymiary :D:D

Powrót