a wiec tak, ja chce przekazac 400zł na głośniki i zwrotnice do nich. drzewo mam , lakier mam i inneduperele, a no pozostaje tylko do kupna jeszcze tylko fornir. mam pokój o pow. około 22m2 . bas hym.. byłby mile widziany, ale chcę cos co bedzie ładnie grało , (nie koniecznie bas) za kwote 400zł. poza tym chciałbym dalej oprzec sie na tych 2x 16/50/6 i SC10N . wizja konstrukcji wygladu, Myslałem na jakis podłogówkach takich do wysokości 85 cm i ciekawym wygladzie.wykonanie nie jest problemem , jedyne co to te zwrotki, nie ukrywam ze z tym bede miał wiecej problemu niz z innymi rzeczami.
[ Dodano: 2008-01-23, 14:04 ]
a wiec tak decyduje sie na Tonsile 16/50/6 x2 i sc10n . teraz takie moje pytanie . czy na 2 tonsile wystarczy komora o pojemnosci jakis 25 l ?? no bo po wyliczeniu w WinISD to nimy 98l no ale to chyba lekka przesada prawda?? wiec mysle ze 25l powinno wystaczyc... a na sc10n moze ktos powie jaka komore zastosowac, gdyz juz budowaliscie na tym przetworniku projekty. chcetnie widziane porady. czestotliwośc strojenia po przeliczeniu wychodzi 40Hz dla 49 l. no i jeszcze pozostaje sparwa b-r którego nie potrafie wyliczyc, czy ktos mogłby mi wtym pomóc??