• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Potrzebuję solidnej latarki doradźcie jakąś.

Szczerze odradzam. To ze jest duza nie znaczy ze bedzie dobrze swiecic.
Na 90% nie ma luxeona tylko jakies chinskie niewiadomoco. Drivera pewnie tez w srodku nie znajdziemy wiec poswieci to troche na pelnej mocy i zacznie slabnac.
Nawet gdyby siedzial w tym luxeon(stara i malo wydajna dioda) to przy 650mA nie ma szans na 150 lumenow a tym bardziej ponad 100m zasiegu.
Napisz ile mozesz maksymalnie wydac to poszukam moze czegos lekko uzywanego w dobrej cenie. Na prawde nie ma sensu na ten syf z allegro kasy wyrzucac.

Blitzer, bardzo ci dziękuje za dobre rady bo widać że wiesz co piszesz , maxymalnie mogę dać 100zł już z przesyłką i wolał bym żeby to było coś większego właśnie tego typu jak podałem.

Hmmm ogolnie to masz nietypowe wymagania bo kazdy producent stara sie robic coraz mniejsze latarki...
Czasy maglite juz przeminely;)

Jedyne co udalo mi sie znalezc to romisen RC-U4 zasilany 3xAAA.
http://www.allegro.pl/item838121347_latarka_romisen_rc_u4_aaa_cr123a_18650_cree_q2_moc.html

Dla forumowiczow cena chyba 76zl.
Nie jest to jakis super wypas ale to dobra baza do modow, w przyszlosci bedziesz mogl wsadzic lepsza diode, driver i zasilanie 18650:)

Blitzer napisał:
Hmmm ogolnie to masz nietypowe wymagania bo kazdy producent stara sie robic coraz mniejsze latarki...
Czasy maglite juz przeminely;)
hmm jestem dekarzem i z przyzwyczajenia do noszenia dużych i ciężkich rzeczy tak jest , nie na serio takie kieszonkowe pierdułki nie trafiają do mnie w ogóle , a jak się wkurze to dokupie jeszcze jedną wkrętarkę Makity wraz z latarką na akumulatory i będzie po problemie.Wiem że ziadają one taką baterię 14,4 w 1,5 godz ale są solidne i mocno świecą coś jak w wojsku mieli
Blitzer napisał:
driver i zasilanie 18650:)
. A te elektroniczne pierdułki o których piszesz to ja tego na pewno nie zrobie bo nawet nie wiem co to jest .

[ Dodano: 2009-12-04, 22:22 ]
http://www.allegro.pl/item829398379_latarka_cree_q5_190_lm_lub_q2_150lm_bat_3x_aaa.html
Znalazłem jeszcze takie coś ma dobrą diodę ale co z draiverem i zasilaniem?

Powrót