Płytka była zaprojektowana w programie altium designer. Mam w pracy to sobie korzystam ;-). Można zaprojektować również w innym np eagle. Przy tak prostym projekcie nie ma to znaczenia, można sobie nawet narysować w paincie czy innym programie graficznym zachowując tylko skalę.
Można zastosować inną ilość gniazd zasilania ale trzeba pamiętać o obciążalności prądowej filtru wynoszącej około 3A. To nie jest filtr przewidziany do tego żeby bezkarnie podłączać do niego wszystko co się da. Poza tym podłączenie wielu odbiorników do jednego filtru owszem może zabezpieczy je w pewnym stopniu od zakłóceń os trony sieci to nie zabezpiecza od ich wzajemnego zakłócania. Jak ktoś chce sobie odfiltrować zasilanie dla preampu lampowego bo to czułe urządzenie a jednocześnie do gniazda obok w filtrze podłączy duży odbiornik nieliniowy, jeszcze lepiej na przetwornicy (np jakiś telewizor) to się sam prosi o problemy. Może telewizor będzie lepiej działać (bo i takie przypadki mi zgłaszano) to niekoniecznie ten czuły preamp ;-) . Jak we wszystkim tak samo i tu, nawet z punktu widzenia użytkowania trzeba posiadać pewien minimalny poziom wyobraźni i wiedzy technicznej.
Ten filtr to nie jest jakieś magiczne czarne pudełko które załatwi wszelkie bolączki z zasilaniem niezależnie jak i co się podłączy. To tak nie działa. Chociaż i takie opowieści słyszałem na audioshow w kontekście pewnego stolika który miał czynić elektromagnetyczną czarną dziurę wokół urządzeń na nim stojących, nieprzepuszczalną dla wszelkiego rodzaju zakłóceń. Ale to są bajki marketingowców, my rozmawiajmy o fizyce ;-).