Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
połączenie filtrów to chyba bardziej elektronika niż akustyka - widać na niczym się nie znasz... cóż - bywa.ja sam byłem przekonany o prawidłowości tego połączenia, ale że znam się bardziej na elektronice niż na akustyce to zapytałem się tutaj.
a to co za bzdura ?El_liero napisał:bo bałem się że jest tutaj gdzieś podobny haczyk jak z "rezystorem szeregowo z cewką głośnika w celu obnizenia mocy kolumny"
takie cos pisal w jednym temacie... i dlatego tez pyta o taka podstawowa rzecz bo jak widac w elektronice to by wystarczylo - w elektroakustyce juz niezly_murzyn napisał:a to co za bzdura ?
zly_murzyn napisał:połączenie filtrów to chyba bardziej elektronika niż akustyka - widać na niczym się nie znasz... cóż - bywa.
a to co za bzdura ?
takero napisał:właśnie - co ma rezystor szeregowo z głośnikiem do mocy kolumny ?
takero napisał:Więc niech lepiej się podszkoli , choćby z ogólnej elektroakustyki bo takie teksty rażą![]()
dulin7 napisał:Mi sie wydaje ze koledze El liero chodzi o porade jakiej udzielil kiedys co do tego zeby zciszyc kolumny z przodu to ten blad z rezystorem tak mi sie wydaje
Pozdrawiam!!!
Pawel S. napisał:dokladnie o to chodzi
Fakt , o co chodzi z tym połączeniem:El_liero napisał:A A Aaaaaaa Takero po tym pytaniu, coś mi się wydaje że sam też nie wiedziałeś o co chodzi z tym połączeniem :mrgreen:
nie wiedziałem. Mylisz podstawowe pojęcia, moc z efektywnością itd, a potem jeszcze piszesz innym że nie wiedzą o co chodzi ...bo bałem się że jest tutaj gdzieś podobny haczyk jak z "rezystorem szeregowo z cewką głośnika w celu obnizenia mocy kolumny"
dulin7 napisał:El liero nie kloc sie prosze ze Takerem bo sam siebie osmieszasz i tyle :!:
Szkoda ze zapomniales ze jak dostarczysz mniejsza moc do kolumny to zmiejszysz wlasnie efektwnosc tak na moj chlopski rozum :razz:
Na pewno sporo juz wiesz ale jeszcze sporo przed toba. A o ile sie nie myle to temat juz zamkniety bo sie dowiedziales czy dobrze polaczyles zwroty.
Takero zamknij temat i bedzie spokoj i nawet lepiej dla ogolnej oceny kolego El liero przez innych bo to co wyczytuje w coraz to nowszych topicach to przechodzi samo siebie!!
Sorry nie mialo to wygladac jak jakis atak ale po prostu nie wytrzymalem :razz:
Pozdrawiam!!!