• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Prawie, że 5.1 by wagnerosss

To jeszcze mam takie pytanie. Takero zaproponował mi niskobudżetowy projekt 5.0 na głośnikach ARN 100 + kopułki. Patrząc na obudowe tego głośnika zastanawiam się jak to umieścić w obudowie, żeby ładnie wyglądało. http://www.aphelektra.com/p/pl/1327/glosnik+arn+100-104+10cm4ohm+niskoton-.html

A macie może jeszcze jakieś pomysły na 5.0? Na akx wydam trochę więcej kasy i jednocześnie czasowo mi się to bardzo rozłoży, a chcę w miarę w krótkim czasie sobie to złożyć:D

wagnerosss napisał:
Patrząc na obudowe tego głośnika zastanawiam się jak to umieścić w obudowie, żeby ładnie wyglądało.
że tak powiem -tradycyjnie :) Od przodu, dla lepszego wyglądu możesz zrobić lekkie podfrezowanie, np w postaci dodatkowej płyty paździeżowej na przedzie, lub po prostu pilnikiem.
Można też odtylcowo ;)

Frez to zrobię frezarką, bo będę niedługo kupować. Ogólnie to ładny po prostu nie jest ;p a masz jakieś zdjęcie takich kolumn z tym głośnikiem? Wersja odtylcowa będzie chusteczkowo wyglądać ;p

np tak jak maskownice samochodowe - np na 4 wkręty, można też na wcisk , opcji jest wiele, jak się komus nie podoba można też zwykłe - materiałowe maskownice zrobić, koszt żaden.
Choć jak wyżej widać głośnik aż tak źle się nie prezentuje :P

Powrót