Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
smerfetek13 napisał:.. Ja osobiście uważam że obecna wersja jest wystarczająco rozbudowana a dodatkowy pre jak w moim przypadku zazwyczaj będzie wstawiany na stałe..
chyba juz o tym pisałem ale jeszcze raz:moim zdaniem dobrze by było podzielić pcb frontpanelu na dwie a nawettrzy.W obecnej wersji płytka jest dość wysoka i elementy typu: wyswietlacz,czujnik podczerwieni,mikrołączniki,impulsator ,są za blisko siebie.Wyświetlacz to nie problem ,gorzej z impulsatorem i mikrołacznikami .Budujac obudowe ja staram sie nie tworzyć nowych szerokosci obudowy tylko dostosować się do istniejących standardów(nie mam na myśli tej ,w którą Ty włożyłeś) np.435mm. No i jakoś to trzeba rozmiescic na prawie 0,5metra aby miało ręce i nogimkul napisał:Jeśli macie jeszcze jakieś sugestie to piszcie
rozumiem i jakos sobie sam poradzę chociaz nie mam i nie umiem posługiwać sie programami do tworzenia pcb.Mimo wszystko moim zdaniem to dość istotny mankament całego projektu,który da o sobie znac na koniec składania czyli po zabudowaniu.Teraz jeszcze sprawa braku schematu ideowego-przydał by sie(IC7nózka nr.6;7 rezystor 100k a IC8 nóżka nr.6;7 rezystor 100ohm-tak ma być?).Ten rysunek pcb z elementami przez geste upakowanie oznaczen i wartosci elementów trudnoczytelny.pozostało mi wlutować baterię i kondensatory 100nF i mozna testowac :winkmkul napisał:zbyszek wszystko można zrobić, tylko, że robię to wszystko sam, w dodatku tylko w wolnych chwilach, więc idę na pewne kompromisy. Elementy są blisko siebie, żeby płytka była mała, jednocześnie odległości są na tyle duże żeby nic nie zahaczało o siebie i żeby podczas wciskania przycisku nie ruszyć np. enkodera. Jedyne co można zrobić to wyprowadzić na szpilkach mikroswitche i enkoder i wtedy można je będzie umieścić na osobnych PCB, których pewnie też musiałoby być kilka wersji żeby każdemu dogodzić.