• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Preamp Wallina

Reakcji
1
Witam. Zbudowałem sobie JIGa wraz z preampem z naszego portalu. Mam z preampem taki kłopot, że po włączeniu go cały czas świeci się dioda led odpowiedzialna za przesterowanie + wygląda na to, że układ nie działa. Sprawdziłem wszystkie luty i wyeliminowałem zwarcia. Proszę o wskazówki. Pozdrawiam

Tam jest błąd w opisie i jeden z rezystorów powiniem mieć 3,3k zamiast 33k lub odwrotnie.
Spójrz dobrze na schemat jeszcze raz.

no ja też tydz temu skrobłem se ten preamp R9 jest 3,3K wiec chyba dobrze a u mnie po włączeniu dioda po chwili gaśnie czy tak powinno być ?

Wydaje mi się, że jest ok. Jeśli się mylę poprawcie mnie. U mnie świeci cały czas i układ nie działa

Tak, tam jest błąd z jednym rezystorem, poszukaj na forum było, a LED ma zgasnąc po 1,5 sekundy dla pomiarów z odległości >0,5m albo po 0,1 sekundzie dla funkcji pomiarów z bliskiej odległości <0.1m.

Powrót