• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem AVT2180 LM3886

nie znam tego układu ale nie ma konda c5 i c6 więc nie ma w tym miejscu połączenia i nie widzę czy zwory są wlutowane. Pytanie też czy dobrze podłączyłeś wejście i wyjście..

Dołączona instrukcja:

Jeżeli chodzi o C5 i C6 to na ostatniej stronie napisane jest aby nie montować

Do nóżek nie dochodziło zasilanie tak więc poprawiłem to.
Później po chwili grania odłączał się pewnie dlatego że słabo odprowadzał ciepło (radiator przykręciłem bez podkładek)

Wszystko GRA - dzięki

Temat do zamknięcia

Do nóżek nie dochodziło zasilanie tak więc poprawiłem to.
Później po chwili grania odłączał się pewnie dlatego że słabo odprowadzał ciepło (radiator przykręciłem bez podkładek)

Wszystko GRA - dzięki

Temat do zamknięcia

Chyba przez to, że nie zastosowałeś pasty, a scalak był pewnie za słabo przykręcony. Przecież podkładka tylko pogarsza przepływ ciepła! W ogóle tak mi to wygląda, jakbyś pomiędzy scalak a radiator dał... papier?! Masz wersję TF, która jest izolowana i nie wymaga podkładki. Załatw sobie pastę, najlepiej typu H.

Powrót