• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem- Wzmacniacz UHER VG30

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
Posiadam wzmacniacz Uher VG30 (jakiś niemiecki szajs ale grał spoko) do czasu aż postanowiłem go lekko zmodyfikować. Posiadał od 2 wyjścia czincz i dwa takie "jakiś inne" ale pogadałem z w szkole z facetem od elektroniki i powiedział jak to przerobić na czincz więc się wziąłem do roboty. Ściągnąłem tylko tylną ściankę i jedyne co zrobiłem to odkręciłem 3 śrubki które miały przylutowane kabelki do masy. Kiedy wszystko zrobiłem (nowe czincze grały spoko) po podłączeniu głośników brakuje niskich tonów i nie wiem co jest grane...

krzyhoo9, a na starych wejściach nadal jest dobrze? Śrubki z kabelkami do masy, możesz jaśniej? Co znaczy, ze "nowe czincze grały spoko"? A potem piszesz, żę dopiero po tym podłączyłeś głośniki, więc gdzie one grały?

Postaraj się napisać to bardziej zrozumiale...

Chciałem w nim wymienić wyjście na tuner i tape (tak żeby był czincz bo były inne). w trzech miejscach do tylnej obudowy były przylutowane kabelki ale musiałem jej odlutować bo musiałem podocinać dziurki. Wszystko zrobiłem ale jak polutowałem z powrotem te kable i skręciłem obudowę dźwięk stał się strasznie zniekształcony i wogóle nie ma niskich tonów... nie wiem w czym leży problem...

krzyhoo9, albo coś przypadkowo uszkodziłeś, albo źle polutowałeś i coś zwarłeś, albo jakieś śmieci na płytce i robią zwarcie - chyba nic innego być nie może. Odlutuj w ogóle te nowe gniazda i sprawdź.

ale czy ta masa może mieć aż taki wpływ na zniekształcenia dźwięku??? Dziś już sobie odpuszczę ale jutro się za niego wezme

krzyhoo9, jeśli jej nie podłączyłeś spowrotem tam gdzie była, albo przykręciłeś jakoś w ten sposób, że nie ma połączenia z masą wzmacniacza - tak, to może być przyczyna.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót