Witam, problem jak w temacie, elektronika wykluczona przy podmianie kanałów ta sama kolumna gra mniej detalicznie/sucho szczególnie w wysokich tonach, a może tylko, ciężko to jednoznacznie ocenić. Proszę o pomoc/sugestie. Pozdrawiam
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Myślę, że przeważnie za mocno skupiasz się na tym, jak "gra pokój" zamiast na tym, jak grają kolumny - nie chodzi mi o ten topic tylko tak ogólnie | |
Podmień najpierw sam głośnik wysokotonowy - będziesz wiedział czy to jego wina czy może zwrotka padła.
Nie na temat...
Myślę, że przeważnie za mocno skupiasz się na tym, jak "gra pokój" zamiast na tym, jak grają kolumny - nie chodzi mi o ten topic tylko tak ogólnie![]()
Proponował bym zadzwonić/napisać do stx'a....z tego co widziałem 10-200-8 akx już nie ma w sprzedaży..
Proponował bym zadzwonić/napisać do stx'a.
Ja zrobiłbym eksperyment i wrzuciłbym ceweczki od AWX do nich . Wydaje mi się, że różnią się tylko rodzajem materiału membranki, ale na 100% nie jestem pewien, czy uzwojenie jest na tej samej wysokości.
To już nie było by to samo. Jeśli inna membrana, mogło by to za bardzo wpłynąc na charakterystyke głośnika. No ale nie wykluczone, że by zagrało![]()
Zrobiłbym eksperyment i oczywiście wykonał podstawowe pomiary głośnika. Nie wykluczone również, że zagrałoby to nawet lepiej od oryginalnego AKX .