• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z amplitunerem

Reakcji
0
Mam problem z amplitunerem Kenwood kr-a 4010, gdy uzywam radia FM to działa prawa i lewa kolumna, a gdy przełączam na muzyke z komputera rca-jack działa tylko jedna kolumna a drugia bardzo cicho prawie nei słyszalna. W czym może byc przyczyna?

a nie dodałem lecz dodam ze mam rca na rca oraz przejściówke z rca na jack , ale podmieniałem inny i to samo :D

A inne wejście w wzmacniaczu sprawdzałeś ?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Sciagnij serwisowke i sprawdz czy masz sygnal jak podlaczysz 'cinche' z innego zrodla np. DVD player przez to wejscie. Jesli przelacznik jest mechaniczny to moze z stykami, jesli masz chip jako source selector to moze luty sie zerwaly albo cos nie tak z samym gniazdem.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Moze jakis kondensator tez padl. Tak bez widzenia plytki lub schematu to Ci nie pomoge.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Jeżeli na wszystkich wejściach jest problem, to sam selektor nie jest winny, ja bym obstawiał zimne luty przy gniazdach bądź selektorze.

Powrót