• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problem z jigiem

Reakcji
0
Witam.
Panowie, zwracam się do was z prośbą o pomoc, bo nie wiem już co robić. Zrobiłem jig'a, test wszystkich połączeń, kupiłem drogie kable z czego jeden wykonałem samemu, sprawdzałem wszystkie suwaki w mikserach, wejścia w karcie muzycznej, nawet swojego SB liva przekładałem do dwóch różnych kompów i nic, wyniki zawsze wyglądają tak samo. Podczas kalibracji sygnał z kanału lewegi i prawego wykresy są strasznie poszarpane, dodatkowo znajdują się na dziwnym poziomie na osi. Nie mam pojęcia co może być, już drugi dzień z tym walczę i mimo tego, że jestem w miarę spokojnym człowiekiem to moja cierpliwość jest na wyczerpaniu. Jeżeli wiecie co może być przyczyną to dajcie znać.
Dzięki za podpowiedzi i narazie.

Załączniki

• 2_150.gif
    2_150.gif
    15.9 KB · Wyświetleń: 0
  • 1_744.gif
    1_744.gif
    10.1 KB · Wyświetleń: 0
Henry, zamieniałeś może J2 z J3? Pozatym, daj screen z kalibracji, aby było widać rezystancję szeregową (jak najmniejsza, conajmniej poniżej 100mOhm) i rez wzrocowy (8ohm). Jakie sterowniki do tego Liva masz?

Powrót