• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z kompem.....

Program odszukany. Jest jednak maly problem z obsluga....
Otrzymuje komunikat o wpisaniu obrazu dysku....
Uruchamialam za pomoca pierwszej ikony z prawej strony...

Załączniki

• bez_tytu_u_2.jpg
    bez_tytu_u_2.jpg
    28.4 KB · Wyświetleń: 0
Włóż do napędu czystą dyskietke i kliknij install.bat potem zrestarutuj komputer aby zbootował z dyskietki program sam sie uruchomi, w przypadku braku bootowania z FDD należu ustawic w BIOS-ie aby komputer szukał systemu w pierwszej kolejnosci na FDD. ps. przed testem pamięci łatwiej byłoby sprawdzić temp. procesora. pozdrawiam

ja bym sprawdzil w pierwszej kolejnosci RAM,bo czassami sie tak dzieje ze nie zaskakuje bo tez tak mialem :) a potem powyciagaj grafike i wszystko po kolei :D to powinno pomoc :)

Nooo mówiłem, że coś z monitorem :D

Czytajcie dokładnie posty - skoro wyłącza sie lampka w monitorze to co może mieć z tym wspólnego RAM/grafika or sth ;)

Mycha naszym "forumowym" inżynierem informatykiem ;)

Noi lipa :-/
Komp po formacie, to chociaz sie bezprzyczynowo nie zawiesza....ale wlaczyc sie nie daje, wiec chodzi non stop :-( Moze ktos wpadnie zerknac na usterke ;-(?

slam
numer z dyskietka i memtest nie wyszedl,....

Ktos moglby zinterpretowac mi ten wynik??

Załączniki

• sensors.jpg
    sensors.jpg
    54.9 KB · Wyświetleń: 0
nie rozumiem po co te formaty itd... ja bym zaczął odpodociskania wszystkich kabli i kart w komputerze, bo czasem coś nie łączy...(jak karta graficzna jest poluzowana, to przy uruchomieniu komputer wydaje z siebie pisk trochę dłuższy niż zwykle) a jak to nie podziała to kolejno zaczynając od monitora, karty graficznej, ramu itd. wymieniałbym na inne i sprawdzał czy działa.

Format byl konieczny z wielu roznych powodow, po prostu wszystko zaczynalo mi sie juz sypac i nie dzialac....Format uporzadkowal te sprawy.

Co do memtest-łazi juz 6 godzine i nie ma zadnych bledow.

Plyta glowna, to Soltek SL- 65KV2.

Co do czujnikó to napewno sa w tym zrzucie pisze przeciez ze "nieobslugiwany chip" chyba chodzi o chipset :/ ale cos to malo wiarygodne zeby niebyl kompaktybilny. ps. zawyzmone napiecie pow 12.3V zasilacz zwalony ???? ja mam 13.45V i wszystko dziala OK komputer chodzi juz prawie 2rok ;] hehe praktycznie 24h/dobe

Powrót