• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problem z oznaczeniami sprzetu audio.

Reakcji
0
Witam.czy wie moze ktos co to jest cd'k flagowy ,co znaczy mk II czesto wystepujacy w nazwach sprzetu audio, i co to jest przetwornik np Audiolab 8000dax z hdcd (co to znaczy ze z hdcd).Ostatnio mi taki wpadł.POzdrawiam i zcekam na odp.

CD Flagowy - model CD danego producenta, którego obrazek został wybrany do umieszczenia w logo firmy (inaczej fladze).
MK II - chyba dość młody jesteś... nie wiesz co to Mortal Kombat II?!
HDCD - Hardware Double Computing Dictionary

czy coś jeszcze chcesz się zapytać? <mad_evil>

Hehe esh0 z tym Mortal Kombat to pojechałeś:D
PS. nanikosz juz o to wszystko pytałes...

MK II jak jest volkswagen golf MKII to chyba chodzi o drugie wydanie tego samego modelu w tym wypadku golf'a ;]

no to czyli dobrze mowilem ;] chociaz na innym przykladzie troche odbiegajacym od tematu ;]

a czy przypadkiem "flagowy" nie oznacza najlepszego modelu danego producenta ?? Modelu który jest chlubą i wizytówką firmy ... jak np. dla B&W Nautilsius Prestige, dla JMLabów Gran Uthopia Be, dla AncientAucio Lektor itd.... ??

hmm... to w tym wyadku ktory glosnik jest flagowym modelem alpharda :D ?
a maja taki w ogole?
ja tez jestem zdania jak wovo, dana firma co jakis czas wypuszcza na rynek jakis model czy to auta czy czego kolwiek innego, ktory jest poniekad reklama tej firmy, i tak jak napisqal wovo chluba i wizytowka

Powrót