• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z połączeniem optycznym Sony

Reakcji
0
Panowie,

jak w temacie...
Od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem optycznym miedzy CD a wzmakiem sony. W trakcie grania przerywa sygnał. Problem kabla juz wykluczylem.
Nie wiem czy przerywa gniazdo wyjscia czy wejscia, nie mam za bardzo jak tego sprawdzic... :crying:
Co ewentualnie mogę sprawdzić gdy już się dobiorę do wnętrza?? Da rade przelutować gniazda? I na co trzeba uwazac? :unsure:

Wzmak to 650 ESD a CD to cdp-990

A masz jakieś inne źródło i daca żeby sprawdzić chociaż które urządzenie szwankuje?

Chyba zacznij od tego, bo tak to nawet nie wiesz co rozkręcać :(
Klasyczne ruszanie kablem coś zmienia? Bo jak nie, to raczej nie wina gniazda czy jego wlutowania.
A w telewizorze nie masz wyjścia optycznego? W komputerze?

Ostatnia edycja:
Z tym ruszaniem to ciezko stwierdzic, syganl urywany jest bardzo nieregularnie, raz ppgra 10 minut i zerwie sygnal na kilka sekund, a drugim razem zrywa co chwile.
Telewizjera nie posiadam, a w domu same laptopy ktore nie posiadaja optykow...

Update: przerywa wzmak... :-( mam dwa wejscia optyczne na dwoch osobnych trybach pracy, na obydwu sa przerwy "w dostawie prądu"...ruszanie kablem nie pomaga i nie przeszkadza,
DAC?

Powrót