• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problem z podlaczeniem kompa i amp

Reakcji
2
witam mam yamahe 559, wczoraj dokonczylem kolumny front i surround i wszystko ladnie podlaczylem, ustawiam w amp 4-chanel, w kompie 5.1 (SB life) i i tak slysze tylko stereo, na cyfrowym kabelku, a na analogowym 5.1ch i w amp 5.1 input dziala dobshe moze mi ktos powiedziec co i jak??
a na amp w ustawieniach jak mieszam z kanalami, wszystko ladnie mi sie wyswietla na wyswietlaczu ale jak zaakceptuje i przejde do zdrodla wraca mi do stereo.. moze ktos ma jakies rozwiazanie??

macias666,
macias666 napisał:
sb na cyfrowym kabelku ma tylko sygnal 2.1
Bzdura!!!

DeKeR, Wiekszosc dostepnych kart muzycznych (chyba poza sound stormem, x-fi i jeszcze kilkoma kartami) nie posiada sprzetowego enkodera ac3/dts.
Jezeli puscisz mu sygnal ktorego zrodlo bylo wczesniej zakodowane (dvd, divx/xvid z ac3 itd) bez problemu 5.1 pojdzie po kabelku cyfrowym. Niestety 5.1 z gier i systemu bedzie wymagalo polaczenia analogowego.
Jest jeszcze jedno rozwiazanie... ...enkoder programowy i sterowniki kx... ...ale wedlug mnie te enkodowane troche kuleje niestety.

Powrót