• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z radiem samochodowym

Reakcji
0
Witam!Moj probelm dotyczy radia samochodowego marki AIWA na kasety.Nie jest to najnowszy sprzet ale mniejsza o to.Otóż znajomy miał to radio podłączone w pokoju poprzez zasilacz własnej konstrukcji.Grało to dosyć długo i pewnego dnia cos sie w radiu spaliło.Kolega twierdzi ze bezpiecznik jest ok a na płytce są widoczne ślady spalenia.Czy spaleniu mogła ulec częśc zalinia,wzmacniania czy czegos innego oraz czy ewentualna naprawa będzie kłopotliwa?Pozdrawiam

miko86, z twojego opisu nikt ci nie powie co jest uszkodzone bo to trzeba zobaczyc

sory za mój nie zrozumiały post ale nie mam dostępu do cyfówki a myślałem ze da sie cos poradzic bez wklejania zdjęcia.

Powrót