• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem z wysokotonowcem

Reakcji
0
Mój problem polega na tym, że wysokotonówka stx 10-200-4 PJ, która współgra równolegle z szerogowo połączonymi niskotonoscami stx 17-80-4 SC pocharkuje (lekko rzęzi). Zaczęło tak robić kiedy dokładnie uszczelniłem kolumny i okleiłem.

sprawdz dokladnie polaczenia elektryczne oraz upewnij sie ze front glosnika nie jest wygiety

Jak znajde chwile to wykrece je i sprawdze. A czy odczje dużą różnice jeśli je zamkne w oddzielnej komorze :?:

raczej nie. sprawdz jeszcze ten kapselek na magnesie. bo jezeli jest nieszczelny to wtedy cisnienie z niskotonowcow moze zaklucac jego prace

Na bank midwoofer "wspomaga" kopółkę,wyeliminuj to a poczujesz komfort w odsłuchu.
Pewnym rozwiązaniem może być zrobienie "garnka" na kopółkę i wklejenie go w obudowę.

Powrót