• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Problem ze wzmacniaczem

Reakcji
0
Mam problem ze wzmacniaczem :( podczas jazdy nagle muzyka przestała grac otworzyłem bagażnik żadna dioda się nie świeciła :( zmostkowalem remote z plusem na krotko , wzmacniacz włączył się na 2 sek i znowu padł ...

co może być przyczyna i czy wzmacniacz muszę oddać do naprawy ?

z góry dzięki za odpowiedz

wzmacniacz 4 kanałowy Sherwood'a
masę mam podłączona do karoserii zaraz pod tylna kanapa , na kablu zasilającym jest tani bezpiecznik chyba za 20 zł :( ale nie widać żeby był spalony , bezpieczniki na wzmacniaczu tez całe

podlaczylem pod inne auto wzmacniacz na sucho (plus , masa i remote tylko) i wzmacniacz ruszył

wzmacniacz rusza dopiero po zmostkowaniu remote z plusem ,ale plusa wogole nie sprawdzilem (tylko wykrecilem w wkrecilem z powrotem bezpiecznik) :) teraz tak siedze i mysle dlaczego wogole nie zmierzylem go miernikiem .... :) jak odepne kabel remote i zmostkuje plus do gniazda remote nie dziala jak wepne remote i zmostkuje tak samo wzmacniacz sie wlacza wiec chyba napewno to wina zasilania :)

wychodzi na to ze kabel plusowy zasilania bieze prad od remote i dopiero wtedy sie zalacza u mnie wzmacniacz

na plusowym tez jest prad... sprawdzalem miernikiem...
tylko na zmotkowaniu plusa z remote zadziala tak to nie

na plusowym jest 14,7 przy odpalonym silniku i na remote jest 12,07

problem rozwiązany
bezpiecznik przy aku padł choć w ogóle nie wyglądał na spalony , tani szajs.... bywa jak się chce przyoszczędzić

Powrót