• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problem

• Autor wątku Autor wątku Luits
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
mam mały problem chcę własnoręcznie zbudować skrzynie basową (bass-reflex) i nie wiem jaki głosnik moge kupić w granicy do 150 zł to ma byc skrzynia do samochodu Prosze o jakąś sugestie z góry dziękuje pozdrawiam Luits

możesz kupić każdy głośnik który będzie nie droższy niż 150zł :)
tutaj dużej różnicy w dzwięku nie będzie, a już na pewno nie w samochodzie.

a masz jakis wzmacniacz ? masz w radiu wyjscie na wzmaka ? 150zl na sam głośnik czy na wszystko ?

:lol: troche to duże jak do auta 70 litrów:>?
Jaki masz samochód? Tzn ie miejsca w bagażniku, jaki wzmak?

[ Dodano: 2005-06-01, 20:21 ]
przy tych 4x50W to za dużo nei zdziałasz jak do suba... dozbieraj kasy do wzmaka tego sprzedaj i kup np. Blaupunkta 2100

prosze doradźcie mi jakiś głośnik może jakiś STX narazie chcę zrobić bude a wzmacniacz będzie musiał wystarczyć bynajmniej narazie a w razie czego to go zmostkuje

IT mds 08 nówka 260zł.
najtańszy z dobrych, reszta tak jak powiedziałem nie ma różnicy większej w brzmieniu w aucie, potrzebuje min 150w rms.

wiem że mnie wyśmiejecie ale zamierzam kupić Alpharda XW120 i włozyc go w bude bass-refleks hmm... zobaczymy

czekam na wasze sugestie

[ Dodano: 2005-06-01, 21:22 ]
yo :) już sie namyśliłem obudowe robie bass-reflex na głośniku STX GDN-32-150-4-SS na wzmacniaczu 4x50W wydaje mi sie że ok bedzie

jak coś to napiszcie coś co o tym sądzicie później sie jeszcze zwróce o rr

Powrót