• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

problemy z czystym dźwiękiem

Reakcji
0
siema. Mam do was proźbę...ostatnio kupiłem radio 4*60wat a do tego wzmacniacz 400wat i tubę 850 (rms 250) i po podłączeniu mam problem, ponieważ gdy włączę samochód to całą pracę silnika słychać we wzmacniaczu a gdy włącze wycieraczki to wszystko grzechocze w tubie :evil: macie na to jakies rozwiązanie? moze są jakies filtry przeciwzakłóceniowe??

Sa filtry zakładane na chinche i na zasilanie, poszukaj w sklepie elektronicznym albo na allegro.

za slaby, ma byc mocniejszy, zacznij od tego, czy masz zaklocenia po odlaczeniu wszystkich czincz ze wzmaka.

Wiecie co, ja juz w ktoryms aucie nie zwracam na to uwagi i sprzet nawet nie mruknie, wiec bez przesady...

eXe napisał:
Wina prowadzenia kabli. Przełóż na drugą stronę samochodu:)
Kajman napisał:
nie zwracam na to uwagi i sprzet nawet nie mruknie, wiec bez przesady...
popieram - tez prowadzilem kable razem i nic nie bylo
ktores urzadzenie jest tandetne i niema wbudowanego filtru. napisz jaki to dokladnie wzmacniacz i jakie radio?

Powrót