No ale to co ja mam wpisac w SW ta pow. tloka?? Bo w tutorialu napisane ze pow membrany :razz:
Wiem ze moje pytania sa "troche" upierdliwe ale chce zeby wszystko bylo jasne :wink:
Pozdrawiam!!!
[ Dodano: 2007-12-06, 19:02 ]
Panowie ja juz nie mam sily!!!
Dzisiaj jak obiecalem postanowilem wstawic wykresy i wynioki pomiaru glosnika ale kalibracja znow nie poszla gladko oto co mi wyszlo:

Wszystko jest ok do tego momentu a wiec tworze sygnal testowy wyswietla mi sie ten sygnal jest to ladna sinusoida siegajaca wlasnie 32k ale po przelaczeniu jiga w tryb direct i kliknieciu record mam wlasnie to, nby poziom jest ok bo ok 16 (wlasnie jak zmienic w programie rozdzielczosc zeby do wartosci 16 k byla linia a nie miedzy 12 i 18 k?)
Wykres sygnalu testowego jest jakis inny i jednostki na dole zmieniaja sie na takie wartosci pomozcie co to moze byc ??
Suwaki mam tak ustawione:

Pomimo podejzen postaniwolem kontynuowac i wszystkie pomiary rezystorow byly wiarygodne a wiec wzialem new->driver i utworzylem glosnik i wyskoczylo mi cos takiego:

czy to tak powinno byc?? Jednak kontynuuje dalej
Po wybraniu impedance in free air mam cos takiego (az sie zdziwilem bo kiedys bylo gorzej) :

Wiec jade dalej i doklejam ciezarek a ze glosnik 20 cm to ciezarek 20g urzywam ciezarkow do wywazania kol aluminiowych takie przyklejane
Po dodaniu 20 gram ciezarka weyszlo mi to:

Teraz tak jak w turorialu z audiomanii w data zmienilem tylko pow sd czyli dla mnie to 231.4 cm kw:

teraz w zakladce data tez wszystko jak kaze tutorial:

teraz tylko estimate parameters:

No i ku mojemu zdziwieniu cos wyszlo:

Teraz prosze o ocene tego co wyszlo i rade jak zmienic zeby w parametrach niektore jhednostki takie jak vas i sd byly podawane w cm dodam ze sd podalem w cmkw
Jednak juz jestem zadowolony bo doszedlem do konca :mrgreen:
ocencie sami
Pozdrawiam!!!