albo program FUNCGENEl_liero napisał:aha, weź sobie zainstaluj WINISD, podłącz głośnik do wzmacniacza i z generatora w programie pusc na głośnik częstosliwosć 10Hz albo wyższą
dulin7, ten glosnik jest po regeneracji czy oryginalny??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
albo program FUNCGENEl_liero napisał:aha, weź sobie zainstaluj WINISD, podłącz głośnik do wzmacniacza i z generatora w programie pusc na głośnik częstosliwosć 10Hz albo wyższą
Dla mnie to już przesada, pomiary robie na głosniku wygrzanym naturalnie, tzn normalnie go słuchając, inaczej wychodzą kwiatki jak u stxa - np z 14 która w normalnych warunkach ma qts 0.7, a jak przez noc puścimy sinusa to spada poniżej 0.5...El_liero napisał:ale z umiarem daj moc głośnikowi i zostaw tot ak na noc żeby się rozruszał troche on, wygrzał.
dulin7 napisał:El liero mozesz podac dokladnei jaka wyszla Ci czestotliwosc rezonansowa glosnika??
Pozdrawiam!!!
piku16 napisał:Twojego głosnika Fs wychodzi w granicy 3hz to jest napewno nie prawdziwy wynik.
Glosnik kupilem z allegro od protonsila to jakies lezaki magazynowe na pewno nie regenerowane ani nic z tego syfu, tylko parametrow nie ma ale mysle ze za kasa jaka za niego dalem (69zl) sie oplacalo jest gwara od tonsila a wiec na bank oryginalPawel S. napisał:dulin7, ten glosnik jest po regeneracji czy oryginalny??
A na protonsilu podaja ze ma ok 37 hz i ja sie do tego odnosilem ale skoro u Ciebie ma te niecale 30 hz to jest mozliwe zeby moj mial tez ok 27 :mrgreen:El_liero napisał:El liero mozesz podac dokladnei jaka wyszla Ci czestotliwosc rezonansowa glosnika??
Pozdrawiam!!!
29,43224Hz
Takpiku16 napisał:Przy pomiarze masz ustawionego JIG-a w pozycji Imped meas????
Nie nie sory ze nie napisalem ale w tutorialu bylo napisane ze na zintegrowanej tez sie jakos da ale najwidoczniej nie, dzieki jednak Ci piku16 za zainteresowanie tematem i przekazanie wartosciowej tresci :wink:piku16 napisał:Trzeba było tak odrazu, ja myślałem ze masz SB karte