• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Próbowałem malować okleinę

Reakcji
0
Właśnie przed chwilka próbowałem malować pistoletem stara kolumnę która jest oklejona zwykła okleina. Malowałem Duluxem ( jedwabny połysk ) na bazie wody. Jak wyszło ? hmm jak by nie moja ręka to by było lux. Nie umiem malować za dobrze i zapyla jak nie wiem… Dobre jest takie cos gdy ktos kasy niema na fornirowanie.. Zapobiega odklejaniu się okleiny na kantach ( ponieważ lakier tworzy dobra spoinę na łączeniach i działa ochronnie. Polerować nie próbowałem. Fotek niestety nie wrzucę ponieważ mam taki aparat ze nie zauważylibyście różnicy miedzy okleina a lakierem..
Pędzlem nie ma sie co zabierać, ponieważ okleina nie wpije lakieru tak jak drzewo i widać mazaki na cholerne..

ja malowalem caponem,wysycha momentalnie, latwo sie da zarysowac,swieci sie jak psu jaja,malowalem pedzlem.

fajnie że malowałeś preparatem króry zapobiega zmianie koloru drewna.....i niejest wogóle lakierem....

Sound Wave, pisalo na puszcze ze polysk, na bazie wody to malnalem tym <lol> zle nie wyglda :)

ja tez kiedyś malowałem i troche niewyszło bo jak sie mocniej zadrapało to odpryskał lakier

mam 2 puszki caponu ,ty tym malujesz alu,a ja malowalem okleine i sie swiecilo,powiem pozniej jaki to był.

... ale pamiętam, ten temat był rozważany tysiące razy i nikt nie rzucił ciekawego pomysłu, bo się za cholerę farba nie chciała trzymać.

Mi sie trzyma lakier/farba/podklad ( sam juz nie wiem co to ) nawet dorbze, ciezko jest sie zabrac za sciaganie okleiny....

Chyba odwortnie, podkład/farba/lakier jaki podkład dawałeś?? - czepi się go lakier samochodowy?? Bo bym sobie zderzaki okleił w samochodzie i pomalował bo mi się chce szpachlować :)

PETERS, hehe ,, fajnie że malowałeś preparatem króry zapobiega zmianie koloru drewna.....i niejest wogóle lakierem.... ->>>>Mi sie trzyma lakier/farba/podklad ( sam juz nie wiem co to ) Chyba juz iwesz o co mi chodzilo :)

Powrót