• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Profesionalnie...

Czemu twierdzisz, że brakuje nam profesjonalizmu? W czasach gdy na forum był jeszcze dział z własnymi konstrukcjami, napotkałem mnóstwo bardzo ciekawych i obiecujących projektów. Fakt, nie każdy ma możliwości, wielki warsztat/garaż oraz narzędzia. Z tego co widzę na zdjęciach, projektanci mają wszelkie niezbędne narzędzia, nieograniczony dostęp do materiałów. A ja? Płyty miałem z odzysku (ze starych mebli), a wszystko musiałem ciąć wyrzynarką z supermarketu. Niemniej jednak nie uważam, żeby moja konstrukcja (pod względem wyglądu i estetyki) w jakiś sposób miała ustępować tamtym.
Poza tym na tej stronie widać same kolumny estradowe, a my tutaj zajmujemy się w głównej mierze sprzętem domowym (a mało kto robi odwrotki do domu).

chodzi oto ze niektorzy tutaj zajmuja sie konstrukcjami na sprzedaz

[ Dodano: 2005-05-08, 23:27 ]
nie wiem co prawda jak to wyglada z wydajnoscia byc moze te wygibasne HORNY nie sa warte tyle roboty

Te skrzynki sa takie sobie sami robimy lepsze.W Polsce pomyslow nie brakuje, nie ma za to pieniedzy. Masz 300 tys?

Nawet gdybym mial kase na 40cm basowce i wstawil je do labiryntow o gabarytach lodowki to i tak miejsca w domu na nie nie mam.
Podejrzewam ze zatem szukalbym kompromisu czyli lepszego malego glosnika ktory bedzie mi odpowiadal po opakowaniu.na tym rzecz polega.

profesjonalizm hmmm jakie to duze slowo

przeciez wiekszosc konstrukcji z forum bije na glowe produkty profesjonalnych z firm w podobnej klasie i co one nie sa profesjonalne?

profesjonalnie zaczniesz zajmowac sie sprzetem jak bedziesz wytwarzal po 100 sztuk tygodniowo i zalejesz tym caly swiat a tak zawsze bedzie to maufaktorka oparta o DIY

a czy nasze konstrukcje ustepuja fabrycznym hmm pochawle sie wam ze ostatnio swoje kolumny wstawilem do jednego z zaprzyjaznionych salonow audio i po tygodniowym pobycie dostalem 4 zamowienia po bagatela 12 tys zł !!!!!!!! za pare na nie i czy to juz jest profesjonalizm ??

Łukasz piszesz jakie to masz kolumny a moze pokazał bvyś je bądz ja nie wiem gdzie je zanaleść. Wszyscy się kolumnami chwalą a ty nie pokazujesz ich.

Lukasz ma racje, tak jak My robimy nasze konstrukcje (nawet po niskich kosztach coniektóre) to nie znaczy najgorzej, a ile firmy oszczędzają na swoich produktach i sprzedają za grubą kase.

A co do linku to 3/4 konstkucji jaka tam jest nie podoba mi się - obdrapane, pozygane, ohydnie i wieśniacko malowane, złom.

Grzesio

Wyglad to najmniej znaczaca czesc konstrukcji, przynajmniej estradowej, a tamte takie sa. Tamte konstrukcje sa niezle, ale da sie osiagnac wiecej.

Franiu, zobacz moj sub dla Macka zrobilem go chyba w godzina a to dlatego ze: mialem makite :P
stolarza co odpowie na kazde moje pytanie
dwie prawe rece :)
i oczywiscie MDF :D

LUKASZ, to nie jest profesjonalizm ...tylko ze definicja tego slowa jest bardzo rozna ...bo dla mnie profesjonalizm jest komplecie z pedantyzmem i iloscia ...
(tu bez urazy)
Łukasz ma ogromne doswiadczenie ale dla mnie profi to jest firma w ktorej pracuje 5 osob i kazda zajmuje czyms innym na swoj sposob najlepiej "na swecie" ...to jest profi+
profesjonalizm = perfekcja (chyba nawet bez ilosci)

Powrót