• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

program do odtwarzania filmow na dvd

Reakcji
0
znacie jakis program do odtwarzania filmow DVD? allPlayer, media player clasic i temu podobne obcinaja pol obrazu :/ czym to moze byc spowodowane? jakie kodeki najlepiej zainstalowac?

Pobierz najnowsze kodeki najlepiej K-lite Codec Pack 4.85 Standart ja tam odtwarzam głównie na Windows Media Player 11 bez problemu jeżeli mam w formacie RMFB to pozostaje ALLPlayer.
Poszukaj w ustawieniach albo masz złą roździelczość posprawdzaj sobie wszystko na spokojnie.

Proponuje Dziobas Rar Player otwiera wszystkie formaty wideo i nie potrzebuje żadnych kodeków dodatkowo można nim pobierać napisy do filmów

do dvd nie ma jak power dvd od cyberlinka...ich zestawy kodeków tez nie maja sobie równych pod wzgledem dopracowania i stabilnosci ...(np HD z satelitki na PC)....

z packow to instalujesz tylko ffdshow i realalternativ ..

nie ma formatu zeby sie nie otworzył :D...

bawolek napisał:
do dvd nie ma jak power dvd od cyberlinka
wlasnie to mam
bawolek napisał:
z packow to instalujesz tylko ffdshow i realalternativ .
to rowniez ;)

i dalej nie dziala jak powinno.... jak otworze bezposrednio pliczek VOB to idzie normalnie - tylko nie da sie tak otworzyc kazdej czesci filmu :/

może
Media Player Classic Home Cinema bynajmniej nawet z ripami z BR nie miałem problemów na nim +

Ja chyba od ponad roku używam Codecs6030_allin1 + real alternative i wszustko śmiga...

Możesz wkleić screena jak to dokładnie wygląda. Do odtwarzania DVD nie potrzeba żadnych dodatkowych kodeków. Osobiście używam KMPlayer (podobny do Gom Player) ma większość kodeków w pakiecie, napisy wyglądają znacznie lepiej niż z "direct sub".
damiani napisał:
jak otworze bezposrednio pliczek VOB to idzie normalnie - tylko nie da sie tak otworzyc kazdej czesci filmu :/
i tu popełniasz błąd, VOB to kontener ale nie taki jak avi, mp4 czy mkv. Do prawidłowej pracy potrzebuje plików IFO (pliki sterujące). Otwórz VIDEO_TS.IFO za pomocą WMP11/KMPlayer lub innego* i wszystko będzie działać poprawnie.

*allplayer ma z tym problemy.

Powrót