Masz rację, najłatwiej przychodzi nam krytyka, ale już sam fakt pisania komentarza jest nagrodą za ten ciekawy projekt i cieszyłbym się, gdyby powstały kolejne aktywne na bazie projektu El_liero.Proponuję dostrzegać i doceniać plusy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Masz rację, najłatwiej przychodzi nam krytyka, ale już sam fakt pisania komentarza jest nagrodą za ten ciekawy projekt i cieszyłbym się, gdyby powstały kolejne aktywne na bazie projektu El_liero.Proponuję dostrzegać i doceniać plusy
Coś dla oka:
Tak wygląda, częściowo rozmontowane, stanowisko pomiarowe:
no tutaj widać z pomiarów, ze jest za niskie. jest 58Hz. I powstała chamska górka na skraju dolnego pasma. Ale to wszystko spowodowane błędem na starcie. Opisałem ten błąd w błędach na samym doleniedużą obudową, ale jej strojenie jest stosunkowo wysokie,
ja akurat to zauważyłem w swoim temacie, jak mnie jechali za sam wygląd. To ja k**** ich jechałem! Bo co to ma znaczyć... dyskusja na poziomie... po za poziomem. Dabyl sensowny post.Zauważam na "naszym forum" pewną niepokojąca tendencję. Objawia się ona z jednej strony dyskwalifikacją pięknie wykonanych kolumn tylko z uwagi na fakt, że są klonami gotowych projektów (jako przykład postawię kilka zestawów kolegi Binganta, jeśli pozwoli), z drugiej strony z krytyką autorskich i nowatorskich zestawów
oj sąSą to dość problematyczne ustrojstwa.
Od monitora ustawiony był o przysłowiowy 1 metr. Na zdjęciu już tego nie widać, ale podczas pomiarów na ziemi leżało wiele więcej materiałów tłumiących, aby pozbyć się odbicia od podłogi, które to odbicie pierwsze docierało do kapsułki (oczywiście zaraz po fali akustycznej z przetwornika). A resztę odbić pozbywałem się bramkowaniem w SpeakerWorkshop.Dlaczego ustawiles mikrofon tak daleko od monitora, skoro jego wysokosc od podlogi jest tak niewielka?
Także, ludzie. JIG + panasonika wkładka + SW i do robotyNie wystarczy mierzyć, trzeba wiedzieć co się zmierzyło i z jaką dokładnością/błędem.
chyba ravena, że aktywne stroi się ciężej.
Napisał dabyl
Zauważam na "naszym forum" pewną niepokojąca tendencję. Objawia się ona z jednej strony dyskwalifikacją pięknie wykonanych kolumn tylko z uwagi na fakt, że są klonami gotowych projektów (jako przykład postawię kilka zestawów kolegi Binganta, jeśli pozwoli), z drugiej strony z krytyką autorskich i nowatorskich zestawów
ja akurat to zauważyłem w swoim temacie, jak mnie jechali za sam wygląd. To ja k**** ich jechałem! Bo co to ma znaczyć... dyskusja na poziomie... po za poziomem. Dabyl sensowny post.
zibi zgodzę się. No i nie potrzebnie odpowiedziałeś na moją wypowiedź, kiedy ja nie podałem tam twojego nicku. Tak jakbyś przyjął całą złość tylko w odniesieniu do siebie a tak nie było![]() Dobra, dajmy spokój już temu, bo zmarszczek dostaniemy hehe | ![]() |