• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Projekt Eton 8.1

Mam jedną parę Mundorfów i wg mnie są lepsze od czarnych cross-cap Jantzena, przynajmniej trochę
Będę chciał sprawdzić też superiory Jantzena kiedyś.

miałem je wszystkie
mundofry biale wg mnie to juz jest bardzo wysoka liga
oczywiscie nie dzwiekowo ale jakosciow
maja bardzo grube wyprowadzenia i swietnie sie je lutuje
i zupelnie inna toleancje elementow

Są jeszcze SCRy. Jak dla mnie jakościowo lepsze od Mundorfa, cenowo tańsze.

az z ciekawości kiedyś sprawdzę

robiłem kiedyś porównanie
z jednej strony w samochodzie miałem białego mundka 400V 2-3% z drogiej żółtego bennica 100V chyba 5%
różnic żadnych nie odczułem
i żadne ze słuchających jej nie zauważył

W samochodzie trudniej usłyszeć różnice :) Ja miałem kiedyś z jednej strony zwrotnice, z drugiej jeszcze nie i tez nikt różnicy nie usłyszał :)

W samochodzie trudniej usłyszeć różnice Ja miałem kiedyś z jednej strony zwrotnice, z drugiej jeszcze nie i tez nikt różnicy nie usłyszał

oj akurat to słychać i to bardzo
zrobiłem ostatnio koledze zwrotkę pod 2 drogi i jest kolosalna różnica
dziś zamontowaliśmy

co do etona
będę miał nie długo ceramika etona tweeter w wersji do samochodu
cena ok 1700zł
jestem go bardzo ciekawy...

Ja niedlugo bede zamawial prawdopodobnie obbligato z chin wiec bede mogl zrobic porownanie do czarnych jantzenow :p Mam teraz 1 rzad na kopulce wiec roznice powinienem wychwycic od razu ( o ile jakies beda ) :D

Powrót