First things first [emoji12]
![]()
Zajebiste w stylu starych konstrukcji. Projekt jest/będzie dostępny na forum ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
First things first [emoji12]
![]()
Zajebiste w stylu starych konstrukcji. Projekt jest/będzie dostępny na forum ?
Cierpliwości, projekt na 100% będzie ukończony i udostępniony.
Czytamy ze zrozumieniem.
Możliwe, że czegoś nie doczytałem ale tutaj mamy wątek o 2way oversized z wysokotonowym w tubce a na zdjęciu chyba jest coś innego ?
Może być rowineż monitor. Trzeba by było założyć odpowiedni temat i tam podyskutować aby nie robić zamieszania w postach. | ![]() |
U mnie DXT gra właśnie w parze z Scan Speak 22W. Dobry tweeter ale brzmi dosyć metalowo. Czystszego brzmienia udało się osiągnąć dopiero po odcięciu góry pasma. Za pomocą stromego filtra odciąłem wszystko co leży wyżej 18KHz i zagrało lepiej. Chyba rezonans na 24KHz daje jakieś harmonijki na częstotliwościach leżących niżej.A czy mógłbyś podać inne propozycje do rozważenia ? Jest jeszcze DXT z tych tańszych ale czy warto dopłacać w stosunku do Wavecora?
Nie. To moje grają:Zrobił się offtop. Ostatnie pytanie nie w temacie i kończymy ;-) Kolego Chebum czy to nie są przypadkiem twoje monitory: https://youtu.be/jESbp8wakUk ?
Bardzo fajny projekt!
Dlaczego mialbym sie nasmiewac? Mysle, ze to dobrze zrobiony projekt. 8 Ohmowa wersja bedzie potrzebowala wiekszej obudowy niz 4 Ohm. Moze tylko elementy zwrotnicy moglyby byc nieco lepsze. Cewka na basie ma dosc spora rezystancje, co rowniez podbije dobroc woofera.