No nie wiem... wydaje mi się, że metalowa obudowa jest w stronę elektrolitu a powinna być w stronę goldpinów, przynajmniej wg. BRD w instrukcji. Ale może to złudzenie od zdjęcia.:???:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
"kazałem"... eh nik. Wybacz, że nie zapisałem w instrukcji, że to dzięki Tobie jest "poprawiony" pkt 8. | ![]() |
więcej miejsca na kondensator C12-powinien mieścić się tam na co najmniej 250V tym czasem problem jest z umieszczeniem na 160V (na fotce kendzioły na 100/160/400V i najlepiej montowac ten na 400V
100nF w zoblu przydal by sie conajmniej na 100V
Warto w przyszłych modułach mocy przewidzieć otwory do mocowania z radiatorem + tulejka dystansowa niezależnie od tranzystorów mocy.Na koniec -więcej miejsca na kondensator C12-powinien mieścić się tam na co najmniej 250V tym czasem problem jest z umieszczeniem na 160V (na fotce kendzioły na 100/160/400V i najlepiej montowac ten na 400V .może jeszcze tak na koniec o modułach wejściowych-tu tez warto zrobić miejsce (na nowych pcb) na drugi,równolegle podłączony kondensator na we (zamiast3,3uF można 1+2,2uF - szersze możliwości).Moduł Cliff zachowuje sie prawidłowo,w ciagu kilku sekund DC na wy spada do kilkudziesieciu mV a po ok minucie,dwóch do ok kilku mV
Może na początek w kwestii kondensatora C12.Tu po prostu wrzuce fotki fragmentu artykułu z PE dotyczącego końcówki na STK gdzie autor (podpisuje się mgr.inż.... wiec mu ufam)