Diody D6-7 sprawne?
Pytanie ponawiam!
Kurcze odpisałem wczoraj i się nie pojawiło. Po pijaku klikałem, czy co.
Nie wytrzymałem wczoraj i zamiast spać siadłem jeszcze do tematu. Dziś mi się oczy zamykają
Diody sprawne, uwalony był jeszcze MJE350. Po wymianie wzmacniacz ruszył.
Po "konstruktywnej" krytyce kolegi poprawiłem jeszcze trochę luty po obejrzeniu przez lupę. I stwierdziłem że muszę lepszy grot i lepsze obcinaczki kupić.
Ale kurcze nie ma z czego ryć, żebyś ty tak hale budował jak ja wzmacniacze składam...
Anyway odpalone obie końcówki i dwa cliffjumpery. Pograły wczoraj na testowym głośniku. Więc nie posłuchałem, ale dźwięki wydają, brumu ani szumu nie słychać. Jest OK.
Jedna rzecz, na jednym ips-ie mam 20mV DC na wyjściu, na drugim 80 (zmniejsza się nieco w czasie rozgrzewania, ale poniżej 70 nie spada), wejście oczywiście zwarte. Na pewno jest to związane z cliffjumperem, bo po zamianie miejscami są dokładnie te same wartości.
Jeśli do 100 jest prawidłowo, to na razie zostawiam. Jeśli okaże się że zostaje na dłużej cliff, będę kombinował żeby zrobić mu dobrze i żeby aż takich rozjazdów nie było. Na razie poskładam jeszcze inne wejściówki i chociaż szkielet budy.
Wszystkie rezystory z zamówiena (1%), ledy te co trzeba (już nie pamiętam oznaczenia), ale trany brałem z worka jak leci. Tu szukać przyczyny, czy jeszcze gdzieś indziej?
Nie na temat...
|
Kompletuje elementy do i-ampa OPS2 + Symetri.
Jakby ci zostały nadmiary elementów do symetri to jestem zainteresowany. | |